668x267-detail-imagepaddenstoele

Paddenstoelen Suprême Saus

Ingrediënten
Voor 4 personen

Paddenstoelensaus op basis van een roux

40 g boter 
1 sjalot, fijngesneden
40 g bloem, gezeefd
0,5 liter kippenbouillon, aan de kook gebracht
klont boter 
150 g paddenstoelen mix
150 ml slagroom
½ bos peterselie, fijngesneden
zout en peper 

Bereiding

1. Smelt de boter in de sauspan op een laag vuur en smoor hierin de fijngesneden sjalot.
2. Voeg de bloem toe en roer goed door tot het mengsel is gegaard.
3. Giet de bouillon in delen bij het mengsel en roer goed door, met een spatel of een garde, tot een mooie, gladde saus zonder klontjes. Laat de saus ca. 15 minuten zachtjes koken. 
4. Smelt in een koekenpan een klont boter en bak hierin de schoongemaakte en grof gehakte paddenstoelen op hoog vuur tot het merendeel van het vocht is verdampt. 
5. Voeg de slagroom bij de paddenstoelen en meng dit geheel met de saus. Roer alles goed door en garneer met de fijngehakte peterselie. 
6. Breng op smaak met zout en peper.

 

Stoofpaling met verse kruiden

Een smaakvol én decoratief visgerecht Lees verder

Inspiratie feestdagen food hoofdgerecht vis

Appeltartaar met calvados en kaneelroom

Een heerlijk nagerecht om van te smullen! Lees verder

Inspiratie feestdagen food nagerecht vegetarian

Tarbot met bloemkool, kaviaar en een botersaus met dashi

Dit recept is een lust voor het oog en een ingetogen smaakbom. Lees verder

Inspiratie feestdagen food vis