668x267-Palmpasen-haantje

Palmpasen haantje

Voor 4 stuks
Ingrediënten
250 gr tarwebloem
5 gr zout
1/2 zakje (instant) gist
1 el zachte boter
1,5 thl witte basterdsuiker
½ ei
150 ml lauwwarm water
scheutje melk
gewelde rozijnen (voor de oogjes)

Meng de bloem met het zout en de gist in de mengkom van de KitchenAid. Keukenmachine. Meng het ei en het water erdoor heen en kneed ca. 5 minuten. Voeg dan de boter en de basterdsuiker toe en kneed nogmaals 5 minuten tot een soepel, elastisch deeg (als kauwgum). Maak een deegbal en leg deze in een licht ingevette kom. Dek af met plasticfolie en laat op kamertemperatuur 1 uur rijzen. Het deeg moet in volume verdubbeld zijn.
Kneed het deeg goed door en zorg dat de luchtbelletjes zich door het deeg verspreiden. Verdeel het deeg in 4 gelijke stukken en maak 4 bolletjes van het deeg en laat deze onder plasticfolie ca. 10 minuten rusten. Rol de bolletjes, een voor een uit tot een dikke deegsliert van ca 15 cm waarbij het middelste deel wat dikker mag zijn, vouw ze in een U-vorm en leg ze op de met bakpapier beklede bakplaat. Laat ruimte tussen de broodjes want ze zetten tijdens het bakproces nog uit. Maak met een satéprikker een oogje dwars door het deeg heen, mag een beetje groot lijken. Snij met een scherp mesje het deeg in (3 op de staart en 4 in de kop, vouw het deeg in model zodat de vorm van een haantje ontstaat. Bestrijk de broodjes met melk en laat ze nog 50 min onder plasticfolie rijzen op kamertemperatuur (2e rijs). Verwarm de oven voor op 160 ºC, bak de broodjes in ca. 20 minuten in het midden van de oven. Laat ze afkoelen op een rooster.

Parelhoenfilet met mousseline van gepofte bietjes

Een heerlijk gerecht bereid op de LX-smoker Lees verder

Inspiratie feestdagen food gevogelte hoofdgerecht

Vis roken

Allereerst is het belangrijk dat de roker geen haast heeft, het is namelijk geen magnetron. Om te roken kan men het beste een vis gebruiken met een hoog vetgehalte: paling, forel, zalm, makreel, haring,of sprot. Andere vissoorten worden door het roken vaak droog. Ook mosselen en kip zijn gerookt heerlijk. Lees verder

food hungry netwerken

Spinazie fritatta

Een heerlijk gerecht voor naar de picknick! Zowel warm als koud te serveren. Lees verder

food voorgerecht