668x267-Palmpasen-haantje

Palmpasen haantje

Voor 4 stuks
Ingrediënten
250 gr tarwebloem
5 gr zout
1/2 zakje (instant) gist
1 el zachte boter
1,5 thl witte basterdsuiker
½ ei
150 ml lauwwarm water
scheutje melk
gewelde rozijnen (voor de oogjes)

Meng de bloem met het zout en de gist in de mengkom van de KitchenAid. Keukenmachine. Meng het ei en het water erdoor heen en kneed ca. 5 minuten. Voeg dan de boter en de basterdsuiker toe en kneed nogmaals 5 minuten tot een soepel, elastisch deeg (als kauwgum). Maak een deegbal en leg deze in een licht ingevette kom. Dek af met plasticfolie en laat op kamertemperatuur 1 uur rijzen. Het deeg moet in volume verdubbeld zijn.
Kneed het deeg goed door en zorg dat de luchtbelletjes zich door het deeg verspreiden. Verdeel het deeg in 4 gelijke stukken en maak 4 bolletjes van het deeg en laat deze onder plasticfolie ca. 10 minuten rusten. Rol de bolletjes, een voor een uit tot een dikke deegsliert van ca 15 cm waarbij het middelste deel wat dikker mag zijn, vouw ze in een U-vorm en leg ze op de met bakpapier beklede bakplaat. Laat ruimte tussen de broodjes want ze zetten tijdens het bakproces nog uit. Maak met een satéprikker een oogje dwars door het deeg heen, mag een beetje groot lijken. Snij met een scherp mesje het deeg in (3 op de staart en 4 in de kop, vouw het deeg in model zodat de vorm van een haantje ontstaat. Bestrijk de broodjes met melk en laat ze nog 50 min onder plasticfolie rijzen op kamertemperatuur (2e rijs). Verwarm de oven voor op 160 ºC, bak de broodjes in ca. 20 minuten in het midden van de oven. Laat ze afkoelen op een rooster.

6 verrassend vegetarisch gangen

Tijdens de Nationale Week Zonder Vlees heeft Chef Bart Stork tijdens en Masterclass aan verschillende horecaondernemingen laten zien dat een vegetarisch menu verrassend en goed in de smaak kan vallen. Lees verder

Inspiratie food hoofdgerecht nagerecht vegetarian voorgerecht

Verrassend vegetarisch: zes gangen met bijpassende wijnen

Makro organiseerde een smaakvolle masterclass met het thema ‘vega’, vol met verrassende twists en bijpassende wijnen. Iedere maand wordt een aantal horecaondernemers exclusief uitgenodigd voor deze culinaire verkenningen. Lees verder

Inspiratie food vegetarian wine

VERS nu met nog scherpere prijzen, ruimer assortiment en verbeterde kwaliteit

Steeds meer horeca-ondernemers (her)ontdekken Makro als dé groothandel voor groenten en fruit. Sinds wij in zee gingen met een nieuwe leverancier Vroegop-Windig is het aanbod dan ook flink vergroot, verduurzaamd en vooral: verbeterd. Smaak en kwaliteit staan (weer) voorop in onze keuzes en ons aanbod. Lees verder

food