detail-panna-cotta-kerst

Winterse panna cotta

Nieuwe recepten, bijzondere ideeën, lekkere hapjes, de feestdagen zijn een feest voor onze smaakpapillen. Natuurlijk wil je een beetje goed voor de dag komen en hapjes serveren waar nog lang over wordt nagepraat. Wij hebben al die nieuwe recepten, bijzondere ideeën en lekkere hapjes voor je verzameld. Je hoeft alleen nog maar te kiezen. Recepten én alle ingredienten, wijnadvies, bubbels en likeur, je vindt alles bij elkaar op:

Succes met de feestdagen


Ingrediënten
Voor 8 personen
Bereidingstijd: 10 minuten - 2 uur opstijven in de koelkast

300 ml Pannacotta Debic
1 tl kaneel
1 sinaasappel, geraspt
3 el Amaretto
8 Crocus marbled chocoladebakjes
100 g frambozen
100 g aalbessen
Poedersuiker voor de garnering

Bereiding

1. Verwarm de pannacottaroom 40 seconde in een maatbeker in de magnetron totdat de room weer vloeibaar is. Heb je geen magnetron, een pannetje op het vuur kan uiteraard ook, maar pas op; zorg dat de room niet te warm wordt.
2. Voeg de sinaasappelrasp, kaneel en Amaretto toe en meng goed door.
3. Schenk het mengsel met behulp van een maatbeker in de chocoladecupjes. Laat minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
4. Garneer de pannacotta met rood fruit en maak een winters sneeuweffect door te garneren met poedersuiker.

Tip: eten er kids mee en wil je liever geen alcohol gebruiken, voeg dan 1 eetlepel Monin winterspice toe.


Vis roken

Allereerst is het belangrijk dat de roker geen haast heeft, het is namelijk geen magnetron. Om te roken kan men het beste een vis gebruiken met een hoog vetgehalte: paling, forel, zalm, makreel, haring,of sprot. Andere vissoorten worden door het roken vaak droog. Ook mosselen en kip zijn gerookt heerlijk. Lees verder

food hungry netwerken

Frisse lente kwarktaart met mascarpone en eetbare bloemen

Een feestelijke frisse taart Lees verder

nagerecht

Spinazie fritatta

Een heerlijk gerecht voor naar de picknick! Zowel warm als koud te serveren. Lees verder

food voorgerecht