detail-panna-cotta-kerst

Winterse panna cotta

Nieuwe recepten, bijzondere ideeën, lekkere hapjes, de feestdagen zijn een feest voor onze smaakpapillen. Natuurlijk wil je een beetje goed voor de dag komen en hapjes serveren waar nog lang over wordt nagepraat. Wij hebben al die nieuwe recepten, bijzondere ideeën en lekkere hapjes voor je verzameld. Je hoeft alleen nog maar te kiezen. Recepten én alle ingredienten, wijnadvies, bubbels en likeur, je vindt alles bij elkaar op:

Succes met de feestdagen


Ingrediënten
Voor 8 personen
Bereidingstijd: 10 minuten - 2 uur opstijven in de koelkast

300 ml Pannacotta Debic
1 tl kaneel
1 sinaasappel, geraspt
3 el Amaretto
8 Crocus marbled chocoladebakjes
100 g frambozen
100 g aalbessen
Poedersuiker voor de garnering

Bereiding

1. Verwarm de pannacottaroom 40 seconde in een maatbeker in de magnetron totdat de room weer vloeibaar is. Heb je geen magnetron, een pannetje op het vuur kan uiteraard ook, maar pas op; zorg dat de room niet te warm wordt.
2. Voeg de sinaasappelrasp, kaneel en Amaretto toe en meng goed door.
3. Schenk het mengsel met behulp van een maatbeker in de chocoladecupjes. Laat minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
4. Garneer de pannacotta met rood fruit en maak een winters sneeuweffect door te garneren met poedersuiker.

Tip: eten er kids mee en wil je liever geen alcohol gebruiken, voeg dan 1 eetlepel Monin winterspice toe.


6 verrassend vegetarisch gangen

Tijdens de Nationale Week Zonder Vlees heeft Chef Bart Stork tijdens en Masterclass aan verschillende horecaondernemingen laten zien dat een vegetarisch menu verrassend en goed in de smaak kan vallen. Lees verder

Inspiratie food hoofdgerecht nagerecht vegetarian voorgerecht

Verrassend vegetarisch: zes gangen met bijpassende wijnen

Makro organiseerde een smaakvolle masterclass met het thema ‘vega’, vol met verrassende twists en bijpassende wijnen. Iedere maand wordt een aantal horecaondernemers exclusief uitgenodigd voor deze culinaire verkenningen. Lees verder

Inspiratie food vegetarian wine

VERS nu met nog scherpere prijzen, ruimer assortiment en verbeterde kwaliteit

Steeds meer horeca-ondernemers (her)ontdekken Makro als dé groothandel voor groenten en fruit. Sinds wij in zee gingen met een nieuwe leverancier Vroegop-Windig is het aanbod dan ook flink vergroot, verduurzaamd en vooral: verbeterd. Smaak en kwaliteit staan (weer) voorop in onze keuzes en ons aanbod. Lees verder

food