piñata taart

Piñata taart

Ingrediënten

Biscuit vulling
400 g mix voor chocolade biscuit
300 g dragee eitjes
6 eieren
40 ml water

Garnering
1 zak chocoladepaashaasjes

Botercrème
1 zak mini macarons
250 g zachte roomboter
1 schaal eetbare bloemen
250 g poedersuiker
Dragee eitjes
3 à 4 el advocaat
evt. gele kleurstof

Keukenbenodigdheden
keukenmachine

Mascarpone vulling
2 taartblikken (20 cm diameter)
300 g mascarpone
2 spuitzakken met spuitmondjes
400 ml verse slagroom
4 à 5 el advocaat
4 el poedersuiker
evt. gele kleurstof

Biscuit
1. Verwarm de oven voor op 150°C.
2. Mix de ingrediënten voor het biscuitdeeg 10 minuten in een keukenmachine.
3. Vet 2 taartblikken in met boter en vul ze met een gelijke hoeveelheid beslag.
4. Bak het eerst 10 minuten op 150°C en verhoog daarna de temperatuur van de oven naar 170°C.
5. Bak de taarten af in 20 à 25 minuten op de hogere temperatuur.
6. Check of de taarten van binnen gaar zijn met een houten prikker (deze moet schoon uit de taart komen).
7. Laat de taarten 10 minuten afkoelen in de vorm.
8. Haal ze daarna voorzichtig uit de vorm en laat ze verder afkoelen op een rooster.

Botercrème
1. Meng de boter met de poedersuiker op de laagste stand in de keukenmachine tot de suiker is opgenomen.
2. Klop het mengsel daarna op de hoogste snelheid tot een witte, luchtige massa.
3. Voeg de advocaat toe en evt. de gele kleurstof.
4. Schep de crème in een spuitzak en bewaar koud (om de taart te maken moet de botercrème niet te koud, maar ook niet te zacht zijn).

Mascarpone vulling
1. Klop de mascarpone (op kamertemperatuur) in de keukenmachine op een lage snelheid.
2. Voeg de advocaat en evt. de gele kleurstof toe en meng door het mengsel.
3. Klop de slagroom stijf met de poedersuiker.
4. Voeg de geklopte slagroom bij het mascarponemengsel tot een egale emulsie.
5. Schep het mengsel in een spuitzak en bewaar koel.

Taart opbouw
1. Snijd de taarten in 2 helften, gebruik de onderkanten voor onder- en bovenlaag.
2. Maak een gat van ca. 10 cm met een uitsteker in de middelste lagen.
3. Bestrijk de onderste laag en de middelste lagen, rekening houdend met de uitsparingen, dik met de mascarpone vulling.
4. Stapel de lagen op elkaar, behalve de bovenlaag.
5. Vul het gat in de taart met de dragee eitjes.
6. Dek de taart af met de bovenste laag.
7. Bestrijk de gehele taart rijkelijk maar mooi egaal met de botercrème.
8. Laat de taart minstens 2 uur opstijven in de koelkast.
9. Haal de taart voor serveren uit de koelkast.
10. Versier de paastaart met macarons, paashaasjes, dragee eitjes en mooie eetbare bloemen.
11. Snijd de taart voorzichtig aan, zodat de eitjes mooi naar buiten vallen.


Chocolademousse van pure en roze chocolade met tropische vruchten

Heerlijke chocolademousse met frisse tropische vruchten Lees verder

feestdagen food nagerecht

Vegan salade

Een fris zoete salade met cranberries en walnoten Lees verder

feestdagen food vegetarian voorgerecht

Turkey Wellington

Dit feestelijke gerecht is perfect voor de feestdagen Lees verder

feestdagen food gevogelte hoofdgerecht