Portugees vispannetje

Portugees vispannetje

Ingrediënten

- olijfolie
- 2 uien, fijngesneden
- Rode paprika, ontdaan van zaadlijsten, in blokjes gesneden
- Bosje koriander
- 1 rode chilipeper, ontdaan van zaadlijsten, fijngesneden
- 3 teentjes knoflook, 2 fijngesneden en 1 gehalveerd om de toast mee in te wrijven
- 400 ml droge witte wijn.
- Snufje saffraan
- 1 laurierblad
- 300 g aardappelen, geschild en in blokjes gesneden
- 1 blik hele tomaten
- 600 g witte vis zonder huid (kan een mix van soorten zijn) in redelijk grote stukken gesneden
- 300 g octopus of inktvis in repen of ringen gesneden
- 6 tot 8 grote garnalen
- 500 g kokkels of andere schelpen
- 500 g mosselen
- 1 stokbrood

Bereiding

1. Doe een beetje olijfolie in een diepe pan en fruit de uien tot ze glazig zijn. Voeg vervolgens de paprika en de steeltjes van de koriander toe (blaadjes opzij leggen om op het laatste moment toe te voegen). Voeg dan de knoflook en de chili toe. Even roeren en dan de witte wijn, saffraan en het laurierblad toevoegen. Laten inkoken tot ongeveer de helft van het vocht over is.
2. Voeg nu de aardappelen, tomaten en 300 ml water toe. Prak de tomaten wat fijner en laat alles 20 tot 25 minuten pruttelen. Alles moet dan goed gaar zijn.
3. Voeg zout & peper naar smaak toe, vervolgens voorzichtig de vis en leg de mosselen, garnalen, schelpen en octopus (of inktvis) erbovenop. Sluit de pan af met de deksel en laat het zachtjes gaar worden. Als de vis uiteen kan worden getrokken is het gaar. Toast het in plakjes gesneden stokbrood en smeer elk plakje in met een halve knoflookteen en wat olijfolie. Serveer in een mooie kom met wat blaadjes koriander erover gestrooid en het stokbrood ernaast.


Paddenstoelenrisotto

Een perfect gerecht voor de rode wijn van EL BAR ARGENTINO Lees verder

hoofdgerecht vegetarian

Zalm en papillotte

Een snel te bereiden gerecht met heerlijke zalm Lees verder

hoofdgerecht vis

Filotaart met groene groenten & kruiden

Een heerlijke gezonde taart, boordevol groenten! Lees verder

Inspiratie hoofdgerecht vegetarian