Pulled lamb burgers van de bbq

Pulled Lamb Burgers van de BBQ

Ingrediënten

1,8 – 2,5 kilo Nieuw-Zeelandse lamsbout
2 el Harissa
500 ml kippenbouillon
bol knoflook, gehalveerd
1 citroen, gehalveerd
100 g mayonaise
1 zak burgerbollen
1 pot Turkse yoghurt
½ bos munt
1 zak rucola
1 groene peper
1 rode peper

1. Ontdoe het vlees van overtollig vet (maar verwijder zeker niet alles) en wrijf in met de harissa.
2. Pak het vlees in plasticfolie en laat het vlees 4-6 uur marineren in de koelkast. 3. Verhit de Kamado tot 190°C.
4. Verwijder het plasticfolie en leg de lamsbout in een diepe braadslee
5. Voeg de kippenbouillon, citroen en knoflook toe en braad in ca. 4 uur door en door gaar.
6. Maak ondertussen de mayonaise door de Turkse yoghurt en de mayonaise door elkaar heen te roeren
7. Snipper de rode en groene peper heel fijn, snijd de munt in reepjes, roer dit door de yoghurt-mayonaise en breng op smaak met zout en peper.
8. Laat het vlees rusten in aluminiumfolie voor ca. 15 minuten en trek het dan los van het bot en scheur het in reepjes.
9. Bestrijk de broodjes met de mayonaise en beleg ze met de pulled lamb.


Lamskroon met muntgremolata

Een mals en feestelijk gerecht met frisse muntgremolata! Lees verder

food hoofdgerecht vlees

BBQ op je balkon: 8 tips

Je bent jong en je wilt wat. Een barbecue organiseren bijvoorbeeld. Maar hier komt het. Je woont in een appartement met balkon. Paniek? Nergens voor nodig! Want met deze tips organiseer jij een top barbecue op jouw terras. Lees verder

bbq cocktails vegetarian

Flammkuchen met Munsterkaas en rucolasalade

Flammkuchen is van oorsprong een recept uit de Elzas. Een soort pizza met een bodem van dun brooddeeg, maar je gebruikt geen rode tomatensaus als onderlaag, maar een witte saus zoals b.v. zure room. Een flammkuchen kun je bereiden in de Pizzaoven voor houtskoolbarbecues van Weber. Lees verder

bbq food