668x267-detail-image-bietencarpaccio

Bietencarpaccio

De oer-Hollandse biet

Bij bieten eet je de knollen die in de aarde groeien. Ze zijn het lekkerst als ze niet groter zijn dan een tennisbal. Ook het jonge blad kun je eten, bijvoorbeeld in een salade. Bieten zijn er in allerlei vormen en kleuren. Zo heb je natuurlijk de meest bekende rode bieten, maar heb je bijvoorbeeld ook gele en chioggia bieten met hun mooie lijntekening.

668x360-artikel-image-bietencarpaccio

Bieten kun je rauw, gekookt, en geroosterd eten. Ze hebben een zoete, aardse smaak en zijn in talloze gerechten te gebruiken. Van de oer-Hollandse haringsalade met bietjes tot een overheerlijke bietencarpaccio. Wil je meer lezen over bewuste keuzes, kijk dan op onze pagina: Weet wat je kiest

Recept bietencarpaccio

Ingrediënten (voor 2 personen)

1 Rode biet
1 Gele biet
1 Chioggia Biet
Grof zeezout
Rucola of spinazie
Druiven of blauwe bessen
Walnoten

Voor de vinaigrette:

1 tl honing
1 el rode wijnazijn
3 el arachideolie
1 el hazelnootolie
Grof zeezout


Bereidingswijze

Kook de bieten gaar in licht gezouten water en laat daarna schrikken in ijswater. Pel de bieten, wanneer ze voldoende afgekoeld zijn, en snij in schijfjes. Mix ondertussen de ingrediënten voor de vinaigrette.


Serveren

Verdeel de schijfjes biet over twee borden. Lepel de vinaigrette erover. Werk af met een klein snuifje grof zeezout, druiven, walnoten en rucola of met blauwe bessen en spinazie.


6 verrassend vegetarisch gangen

Tijdens de Nationale Week Zonder Vlees heeft Chef Bart Stork tijdens en Masterclass aan verschillende horecaondernemingen laten zien dat een vegetarisch menu verrassend en goed in de smaak kan vallen. Lees verder

Inspiratie food hoofdgerecht nagerecht vegetarian voorgerecht

Verrassend vegetarisch: zes gangen met bijpassende wijnen

Makro organiseerde een smaakvolle masterclass met het thema ‘vega’, vol met verrassende twists en bijpassende wijnen. Iedere maand wordt een aantal horecaondernemers exclusief uitgenodigd voor deze culinaire verkenningen. Lees verder

Inspiratie food vegetarian wine

VERS nu met nog scherpere prijzen, ruimer assortiment en verbeterde kwaliteit

Steeds meer horeca-ondernemers (her)ontdekken Makro als dé groothandel voor groenten en fruit. Sinds wij in zee gingen met een nieuwe leverancier Vroegop-Windig is het aanbod dan ook flink vergroot, verduurzaamd en vooral: verbeterd. Smaak en kwaliteit staan (weer) voorop in onze keuzes en ons aanbod. Lees verder

food