668x267-detail-weber-flammkuchen

Flammkuchen met Munsterkaas en rucolasalade

Flammkuchen is van oorsprong een recept uit de Elzas. Een soort pizza met een bodem van dun brooddeeg, maar je gebruikt geen rode tomatensaus als onderlaag, maar een witte saus zoals b.v. zure room. Een flammkuchen kun je bereiden in de Pizzaoven voor houtskoolbarbecues van Weber.

Ingrediënten

Weber Gourmet BBQ Systeem - pizzasteen

Voor het deeg:
1 el olijfolie
60 ml water
Snufje zout
125 gr bloem

Voor de topping:
100 gr crème fraîche
Zout
Peper
1 rode ui
150 gr Munsterkaas, in plakjes gesneden
1 Handvol gehakte walnoten
1 el karwijzaadjes
1 in kleine blokjes gesneden zure appel

Voor de salade:
1 bosje rucola
1 klein sjalotje
1 el honing
1 el citroensap
2 el koolzaadolie

Bereiding

1. Bereid de barbecue voor op directe gemiddelde warmte (230 °C) en verwarm de pizzaoven voor.
2. Meng alle ingrediënten voor het deeg en kneed tot een gladde massa.
3. Rol het deeg dun uit tot een ronde of vierkante vorm, verdeel de zure room over het deeg en breng op smaak met zout en peper. Strooi de ui, de Munsterkaas, de appel, de walnoten en het karwijzaad over het deeg.
4. Was en droog de rucola. Schil de sjalot en hak zeer fijn. Meng de honing en het citroensap en voeg langzaam de olie toe tijdens het kloppen. Voeg zout en peper naar smaak toe. Marineer de rucola in de vinaigrette.
5. Bak de Flammkuchen op de pizzasteen gedurende 5-10 minuten tot de korst knapperig is.
6. Snijd de Flammkuchen in stukken en serveer direct met de rucolasalade.


Typisch Weber

Prachtig design, doordacht ontwerp en van optimale kwaliteit. Wij stellen steeds alles in het werk om barbecues aan te bieden die over alle mogelijke gemakken beschikken. Creatieve en eigentijdse designs en kleuren, inspelend op de huidige trends. Een perfecte ergonomie om zo eenvoudig mogelijk en in alle veiligheid heerlijke gerechten te bereiden en een robuustheid die garant staat voor een hele lange levensduur.


Een goeie barbecue start met goede voorbereiding

Bekijk meer op BBQ Zaken


Parelhoenfilet met mousseline van gepofte bietjes

Een heerlijk gerecht bereid op de LX-smoker Lees verder

Inspiratie feestdagen food gevogelte hoofdgerecht

Vis roken

Allereerst is het belangrijk dat de roker geen haast heeft, het is namelijk geen magnetron. Om te roken kan men het beste een vis gebruiken met een hoog vetgehalte: paling, forel, zalm, makreel, haring,of sprot. Andere vissoorten worden door het roken vaak droog. Ook mosselen en kip zijn gerookt heerlijk. Lees verder

food hungry netwerken

Spinazie fritatta

Een heerlijk gerecht voor naar de picknick! Zowel warm als koud te serveren. Lees verder

food voorgerecht