668x267-detail-weber-flammkuchen

Flammkuchen met Munsterkaas en rucolasalade

Flammkuchen is van oorsprong een recept uit de Elzas. Een soort pizza met een bodem van dun brooddeeg, maar je gebruikt geen rode tomatensaus als onderlaag, maar een witte saus zoals b.v. zure room. Een flammkuchen kun je bereiden in de Pizzaoven voor houtskoolbarbecues van Weber.

Ingrediënten

Weber Gourmet BBQ Systeem - pizzasteen

Voor het deeg:
1 el olijfolie
60 ml water
Snufje zout
125 gr bloem

Voor de topping:
100 gr crème fraîche
Zout
Peper
1 rode ui
150 gr Munsterkaas, in plakjes gesneden
1 Handvol gehakte walnoten
1 el karwijzaadjes
1 in kleine blokjes gesneden zure appel

Voor de salade:
1 bosje rucola
1 klein sjalotje
1 el honing
1 el citroensap
2 el koolzaadolie

Bereiding

1. Bereid de barbecue voor op directe gemiddelde warmte (230 °C) en verwarm de pizzaoven voor.
2. Meng alle ingrediënten voor het deeg en kneed tot een gladde massa.
3. Rol het deeg dun uit tot een ronde of vierkante vorm, verdeel de zure room over het deeg en breng op smaak met zout en peper. Strooi de ui, de Munsterkaas, de appel, de walnoten en het karwijzaad over het deeg.
4. Was en droog de rucola. Schil de sjalot en hak zeer fijn. Meng de honing en het citroensap en voeg langzaam de olie toe tijdens het kloppen. Voeg zout en peper naar smaak toe. Marineer de rucola in de vinaigrette.
5. Bak de Flammkuchen op de pizzasteen gedurende 5-10 minuten tot de korst knapperig is.
6. Snijd de Flammkuchen in stukken en serveer direct met de rucolasalade.


Typisch Weber

Prachtig design, doordacht ontwerp en van optimale kwaliteit. Wij stellen steeds alles in het werk om barbecues aan te bieden die over alle mogelijke gemakken beschikken. Creatieve en eigentijdse designs en kleuren, inspelend op de huidige trends. Een perfecte ergonomie om zo eenvoudig mogelijk en in alle veiligheid heerlijke gerechten te bereiden en een robuustheid die garant staat voor een hele lange levensduur.


Een goeie barbecue start met goede voorbereiding

Bekijk meer op BBQ Zaken


Verrassend vegetarisch: zes gangen met bijpassende wijnen

Makro organiseerde een smaakvolle masterclass met het thema ‘vega’, vol met verrassende twists en bijpassende wijnen. Iedere maand wordt een aantal horecaondernemers exclusief uitgenodigd voor deze culinaire verkenningen. Lees verder

Inspiratie food vegetarian wine

VERS nu met nog scherpere prijzen, ruimer assortiment en verbeterde kwaliteit

Steeds meer horeca-ondernemers (her)ontdekken Makro als dé groothandel voor groenten en fruit. Sinds wij in zee gingen met een nieuwe leverancier Vroegop-Windig is het aanbod dan ook flink vergroot, verduurzaamd en vooral: verbeterd. Smaak en kwaliteit staan (weer) voorop in onze keuzes en ons aanbod. Lees verder

food

Bibimbap Koreaanse rijstbowl

Bibimbab is een Koreaans gerecht dat letterlijk ‘gemengde rijst’ betekent. Het gerecht bestaat uit een hoopje rijst waarop je allerlei ingrediënten plaatst die je apart van elkaar hebt bereidt. Een eitje in het midden maakt de bibimbap af. Lees verder

food vlees hoofdgerecht