668x267-detail-image-roodbaars

Wijn & spijs combinatie: Pieropan Soave Classico & Gebakken roodbaars

De zacht gegaarde roodbaars is een geslaagde combinatie met de Pieropan Soave. Het vet van de roodbaars heeft een frisse tegenhanger nodig en dat biedt deze wijn.

Meer wijn & spijs combinaties


Ingrediënten
Voor 4 personen

4 roodbaarsfilets
1 citroen, in plakken
20 g verse oregano
20 g verse tijm
20 g verse basilicum
1 aubergine
4 tomaten
1 courgette
2 sjalotten
1 teen knoflook
3 el rode wijnazijn
Zout en peper
Olijfolie
Bakpapier
Keukenrol

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 170℃.
2. Dep het vel van de roodbaarsfilets droog.
3. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Halveer twee tomaten en leg deze samen met de roodbaarsfilets met de velkant omhoog op de bakplaat en besprenkel met olijfolie, zout en peper. Bak de vis en de tomaten 25 minuten af in het midden van de oven.
4. Bak ondertussen de groenten; snijd de aubergine en courgette in blokjes van 1 cm. Snipper de sjalot en snijd de tomaten in blokjes.
5. Verhit wat olijfolie in een koekenpan, bak de blokjes aubergine op middelhoog vuur goudbruin en gaar. Schep de aubergine uit de pan en voeg opnieuw olijfolie toe aan de pan. Fruit de sjalot aan, voeg de courgette toe en voeg, zodra de courgette goudbruin gebakken is, de tomaten toe. Pers de teen knoflook met een knoflookpers uit boven de pan. Voeg de azijn, zout en peper en als laatste de gebakken blokjes aubergine toe aan de pan.
6. Hak de overgehouden kruiden fijn en meng door de groenten.
7. Serveer de roodbaars met de aubergine, tomaatjes en courgette uit de oven en schenk er een mooi glas Soave Pieropan Classico bij.

Tip: Lekker met stokbrood.


De wijnspecialist: Blind proeven

In voor een experimentje? Serveer bij een lekker stukje lamsvlees eens een rode bordeaux-blend uit Waiheke Island in Nieuw-Zeeland, in plaats van de geijkte pomerol of saint-émilion. Lees verder

wine

Wijn van het Jaar

Makro’s meest ervaren wijnexperts zoeken ieder jaar naar de Wijn van het Jaar die voldoet aan alle verwachtingen en eisen van Makro. Hierbij letten we op kwaliteit, smaak, prijs en duurzaamheid. Lees verder

wine

De barista: écht eerlijke Fair Trade

De vraag naar fair trade is ontzettend groot. Kijk alleen al naar de schappen in supermarkten met alle gecertificeerde thee-, cacaoben suikerverpakkingen. Wat ik je wil meegeven: staar je niet blind op fairtradekeurmerken. Ze hebben voordelen, maar zijn niet per se zaligmakend. Bezit een koffieboer geen keurmerk, dan zegt dit eigenlijk niks over hoe ‘fair’ zijn bedrijf is. Bovendien laten verschillende onderzoeken zien dat het geld dat wij extra betalen voor fairtradeproducten lang niet altijd bij de boeren terechtkomt. Lees verder

food