Artikel-Detail-skinny-creme-brulee

Skinny crème brûlée

Skinny crème brûlée

Ingrediënten ~ M ~ 141 KCAL

15 g  custardpoeder
150 ml halfvolle melk
½ biologische limoen, rasp
2 druppels stevia
1 grote kom  ijswater
1 tl kristalsuiker

Bereidingswijze

Meng het custardpoeder met 50 milliliter melk met een garde tot een papje zonder klontjes. Breng de resterende melk aan de kook in een steelpan op halfhoog vuur en voeg voordat de melk kookt het papje toe en roer goed met een garde. Draai het vuur laag en laat 3 minuten zachtjes doorgaren. Roer voortdurend met de garde zodat de custard niet aanbrandt. Roer de limoenrasp en stevia door de custard. Giet de custard in een aardewerken of glazen schaaltje met lage rand en verpak in een plastic zakje, knoop goed dicht. Zet het schaaltje in een kom met ijswater en plaats iets zwaars op het schaaltje zodat dit niet blijft drijven. Laat 10 minuten afkoelen. Haal het schaaltje uit het plastic, strooi de suiker over de custard en karamelliseer de suiker door deze kort te verhitten met een keukenbrander.


Slanktip ~ S ~ 71 KCAL

Halveer alle ingrediënten.


6 verrassend vegetarisch gangen

Tijdens de Nationale Week Zonder Vlees heeft Chef Bart Stork tijdens en Masterclass aan verschillende horecaondernemingen laten zien dat een vegetarisch menu verrassend en goed in de smaak kan vallen. Lees verder

Inspiratie food hoofdgerecht nagerecht vegetarian voorgerecht

Verrassend vegetarisch: zes gangen met bijpassende wijnen

Makro organiseerde een smaakvolle masterclass met het thema ‘vega’, vol met verrassende twists en bijpassende wijnen. Iedere maand wordt een aantal horecaondernemers exclusief uitgenodigd voor deze culinaire verkenningen. Lees verder

Inspiratie food vegetarian wine

Volle yoghurt met granola

Probeer eens volle yoghurt met granola, honing en vers fruit voor een lichte en lekkere start tijdens de kerstdagen. Lees verder

feestdagen vegetarian