Limousin-rund

Smaakmakers: Limousin rundvlees

Franse chefs werken het liefst met Limousin rund. Benieuwd waarom? Proef het zelf!

Herkomst
De Franse regio Limousin staat bekend om haar inwoners: Limousin runderen. Het ras is te herkennen aan de rode vacht en grote verschijning: zo’n anderhalve meter hoog.

Omdat het vlees goed rijpt, is elk stuk heerlijk mals. Geen wonder dat chefkoks het liefst met Limousin rundvlees werken.

Beter leven**
De runderen hebben het 2 sterren Beter Leven keurmerk. Wat hun leven beter maakt? Meer beweegruimte en in de stallen kunnen ze lekker zacht liggen. Verder blijft het kalf minimaal 5 maanden bij de moeder en is de weidegang 6 maanden. Per jaar lopen de runderen en hun kalfjes minimaal 150 dagen in de wei.

Bekijk het assortiment

Limousin-rund

Alles voor de horeca

Van een exclusief sterrenrestaurant tot de enthousiaste hobbykeuken. Alles wat je nodig hebt en onze horeca-oplossingen vind je hier.

Ontdek meer


Smaakmakers: Noorse King Crab

Noorse King Crab is een echte delicatesse en mag daarom niet op het menu ontbreken. Lees verder

Smaakmakers

Smaakmakers: Label Rouge kip

Ontdek het verhaal achter deze speciale 100-dagen kip. Lees verder

Smaakmakers