668x267-detail-image-smokey underground

Smokey Underground

Gerookte Hollandse Nieuwe, gelakt in een reductie van rode biet, met steak tartare van op de keramische barbecue gepofte oerbiet en zoetzuur. Kroepoek van rode biet en hangop van crème fraîche.


De klassieke combi van rode biet en haring staat in dit gerecht centraal. De vergeten oerbiet is een schitterende smaakmaker vanwege zijn zoete, salmiakachtige smaak wat mooi combineert met het rauw gerookte van de Hollandse Nieuwe. De pittige steak tartare houdt de intensiteit van de rooksmaak in balans.

Ingrediënten steak tartare van gepofte oerbiet

1 oerbiet (45 minuten op 250 graden poffen op een keramische barbecue)
1 gesnipperde banaansjalot
1 el mosterd
Tabasco, Worcestershire saus, olijfolie en zout naar smaak

Bereiding

1. Rol de oerbiet in zilverfolie met tijm, rozemarijn, knoflook en zout.
2. Verwarm de keramische barbecue tot 250 graden.
3. Leg de oerbiet op het rooster en pof voor 45 minuten.
4. Koel terug tot 4 graden.
5. Pel de oerbiet tot alleen het vruchtvlees overblijft en snij in brunoise.
6. Maak de oerbiet brunoise aan met de overige ingrediënten.

bron: visbureau.nl

Lees meer over 'Haring Nieuwe Stijl'


6 verrassend vegetarisch gangen

Tijdens de Nationale Week Zonder Vlees heeft Chef Bart Stork tijdens en Masterclass aan verschillende horecaondernemingen laten zien dat een vegetarisch menu verrassend en goed in de smaak kan vallen. Lees verder

Inspiratie food hoofdgerecht nagerecht vegetarian voorgerecht

Verrassend vegetarisch: zes gangen met bijpassende wijnen

Makro organiseerde een smaakvolle masterclass met het thema ‘vega’, vol met verrassende twists en bijpassende wijnen. Iedere maand wordt een aantal horecaondernemers exclusief uitgenodigd voor deze culinaire verkenningen. Lees verder

Inspiratie food vegetarian wine

VERS nu met nog scherpere prijzen, ruimer assortiment en verbeterde kwaliteit

Steeds meer horeca-ondernemers (her)ontdekken Makro als dé groothandel voor groenten en fruit. Sinds wij in zee gingen met een nieuwe leverancier Vroegop-Windig is het aanbod dan ook flink vergroot, verduurzaamd en vooral: verbeterd. Smaak en kwaliteit staan (weer) voorop in onze keuzes en ons aanbod. Lees verder

food