668x267-detail-image-smokey underground

Smokey Underground

Gerookte Hollandse Nieuwe, gelakt in een reductie van rode biet, met steak tartare van op de keramische barbecue gepofte oerbiet en zoetzuur. Kroepoek van rode biet en hangop van crème fraîche.


De klassieke combi van rode biet en haring staat in dit gerecht centraal. De vergeten oerbiet is een schitterende smaakmaker vanwege zijn zoete, salmiakachtige smaak wat mooi combineert met het rauw gerookte van de Hollandse Nieuwe. De pittige steak tartare houdt de intensiteit van de rooksmaak in balans.

Ingrediënten steak tartare van gepofte oerbiet

1 oerbiet (45 minuten op 250 graden poffen op een keramische barbecue)
1 gesnipperde banaansjalot
1 el mosterd
Tabasco, Worcestershire saus, olijfolie en zout naar smaak

Bereiding

1. Rol de oerbiet in zilverfolie met tijm, rozemarijn, knoflook en zout.
2. Verwarm de keramische barbecue tot 250 graden.
3. Leg de oerbiet op het rooster en pof voor 45 minuten.
4. Koel terug tot 4 graden.
5. Pel de oerbiet tot alleen het vruchtvlees overblijft en snij in brunoise.
6. Maak de oerbiet brunoise aan met de overige ingrediënten.

bron: visbureau.nl

Lees meer over 'Haring Nieuwe Stijl'


Chocolademousse van pure en roze chocolade met tropische vruchten

Heerlijke chocolademousse met frisse tropische vruchten Lees verder

feestdagen food nagerecht

Portobello-burger

Hét vegetarische alternatief op een broodje hamburger. Lees verder

food vlees bbq

Vegan salade

Een fris zoete salade met cranberries en walnoten Lees verder

feestdagen food vegetarian voorgerecht