668x267-detail-image-smokey underground

Smokey Underground

Gerookte Hollandse Nieuwe, gelakt in een reductie van rode biet, met steak tartare van op de keramische barbecue gepofte oerbiet en zoetzuur. Kroepoek van rode biet en hangop van crème fraîche.


De klassieke combi van rode biet en haring staat in dit gerecht centraal. De vergeten oerbiet is een schitterende smaakmaker vanwege zijn zoete, salmiakachtige smaak wat mooi combineert met het rauw gerookte van de Hollandse Nieuwe. De pittige steak tartare houdt de intensiteit van de rooksmaak in balans.

Ingrediënten steak tartare van gepofte oerbiet

1 oerbiet (45 minuten op 250 graden poffen op een keramische barbecue)
1 gesnipperde banaansjalot
1 el mosterd
Tabasco, Worcestershire saus, olijfolie en zout naar smaak

Bereiding

1. Rol de oerbiet in zilverfolie met tijm, rozemarijn, knoflook en zout.
2. Verwarm de keramische barbecue tot 250 graden.
3. Leg de oerbiet op het rooster en pof voor 45 minuten.
4. Koel terug tot 4 graden.
5. Pel de oerbiet tot alleen het vruchtvlees overblijft en snij in brunoise.
6. Maak de oerbiet brunoise aan met de overige ingrediënten.

bron: visbureau.nl

Lees meer over 'Haring Nieuwe Stijl'


Bloemkool couscous met pistachenoten

Maak je eigen bloemkool couscous met dit eenvoudige recept! Lees verder

food vegetarian hoofdgerecht

Socca met geroosterde tomaatjes

Een lokale specialiteit uit Nice. Die traditioneel in een houtoven gebakken wordt, maar ook heerlijk is uit de koekenpan. Lees verder

food voorgerecht vegetarian

Doperwtenmuntsoep

Een lichte zomerse soep met een volle smaak! Lees verder

food vegetarian voorgerecht