668x267-detail-image-smokey underground

Smokey Underground

Gerookte Hollandse Nieuwe, gelakt in een reductie van rode biet, met steak tartare van op de keramische barbecue gepofte oerbiet en zoetzuur. Kroepoek van rode biet en hangop van crème fraîche.


De klassieke combi van rode biet en haring staat in dit gerecht centraal. De vergeten oerbiet is een schitterende smaakmaker vanwege zijn zoete, salmiakachtige smaak wat mooi combineert met het rauw gerookte van de Hollandse Nieuwe. De pittige steak tartare houdt de intensiteit van de rooksmaak in balans.

Ingrediënten steak tartare van gepofte oerbiet

1 oerbiet (45 minuten op 250 graden poffen op een keramische barbecue)
1 gesnipperde banaansjalot
1 el mosterd
Tabasco, Worcestershire saus, olijfolie en zout naar smaak

Bereiding

1. Rol de oerbiet in zilverfolie met tijm, rozemarijn, knoflook en zout.
2. Verwarm de keramische barbecue tot 250 graden.
3. Leg de oerbiet op het rooster en pof voor 45 minuten.
4. Koel terug tot 4 graden.
5. Pel de oerbiet tot alleen het vruchtvlees overblijft en snij in brunoise.
6. Maak de oerbiet brunoise aan met de overige ingrediënten.

bron: visbureau.nl

Lees meer over 'Haring Nieuwe Stijl'


Parelhoenfilet met mousseline van gepofte bietjes

Een heerlijk gerecht bereid op de LX-smoker Lees verder

Inspiratie feestdagen food gevogelte hoofdgerecht

Vis roken

Allereerst is het belangrijk dat de roker geen haast heeft, het is namelijk geen magnetron. Om te roken kan men het beste een vis gebruiken met een hoog vetgehalte: paling, forel, zalm, makreel, haring,of sprot. Andere vissoorten worden door het roken vaak droog. Ook mosselen en kip zijn gerookt heerlijk. Lees verder

food hungry netwerken

Spinazie fritatta

Een heerlijk gerecht voor naar de picknick! Zowel warm als koud te serveren. Lees verder

food voorgerecht