668x267-Spinazie-frittata

Spinazie fritatta

Voor 4 personen
Bereidingstijd: 15 minuten – 20 minuten oventijd

Ingrediënten
200 g spinazie
2 middelgrote vastkokende aardappelen
2 takjes tijm
1 ui, in ringen
1 teen knoflook, fijngehakt
1 tl venkelzaad
6 eieren
100 ml kookroom
1 biologische citroen, schil geraspt
100 g geraspte Parmezaanse kaas
100 g Bettine geitenkaasbolletjes
Zout en peper
Olijfolie
Ovenbestendige koekenpan

Bereiden
1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Hak de spinazie grof. Was de aardappelen en snijd ze met schil, in hele dunne plakjes. Ris de blaadjes van de takjes tijm.
3. Verhit wat olijfolie in een ovenbestendige koekenpan, fruit de uienringen, knoflook, tijm en venkelzaad 5 minuten op laag vuur aan. Voeg de aardappelschijfjes toe en bak 10 minuten mee, voeg tot slot de spinazie toe aan de pan en laat slinken.
4. Klop de eieren los met kookroom. Breng het mengsel op smaak met zout, peper en citroenrasp.
5. Voeg het ei-mengsel toe aan de koekenpan. Verdeel de Parmezaanse kaas over de bovenkant van de fritatta. Bak de spinazie fritatta 20 minuten af in de voorverwarmde oven.
6. Snijd de fritatta in puntjes en garneer met geitenkaasbolletjes. U kunt de fritatta zowel warm als koud serveren.

Tip: ideaal om mee te nemen naar een picknick!

6 verrassend vegetarisch gangen

Tijdens de Nationale Week Zonder Vlees heeft Chef Bart Stork tijdens en Masterclass aan verschillende horecaondernemingen laten zien dat een vegetarisch menu verrassend en goed in de smaak kan vallen. Lees verder

Inspiratie food hoofdgerecht nagerecht vegetarian voorgerecht

Verrassend vegetarisch: zes gangen met bijpassende wijnen

Makro organiseerde een smaakvolle masterclass met het thema ‘vega’, vol met verrassende twists en bijpassende wijnen. Iedere maand wordt een aantal horecaondernemers exclusief uitgenodigd voor deze culinaire verkenningen. Lees verder

Inspiratie food vegetarian wine

VERS nu met nog scherpere prijzen, ruimer assortiment en verbeterde kwaliteit

Steeds meer horeca-ondernemers (her)ontdekken Makro als dé groothandel voor groenten en fruit. Sinds wij in zee gingen met een nieuwe leverancier Vroegop-Windig is het aanbod dan ook flink vergroot, verduurzaamd en vooral: verbeterd. Smaak en kwaliteit staan (weer) voorop in onze keuzes en ons aanbod. Lees verder

food