668x267-detail-imagestoofpaling

Stoofpaling met verse kruiden

Ingrediënten
Voor 4 personen

200 ml visfond
100 ml droge vermout (Noilly Prat)
200 ml slagroom
zout en peper

evt. extra 100 gr ijskoude boter, in kleine klontjes
100 g boter
500 ml water
100 ml witte wijn
snuf zout

600 g gefileerde verse paling, in stukken van ca 5 cm
3 etl gehakte verse kruiden (dille, bieslook, kervel en peterselie)
zout en peper

Bereiding

1. Doe de droge vermout, visfond en slagroom in een sauspan en laat het mengsel inkoken tot 2/3 van de hoeveelheid (ca. 30 minuten). Breng op smaak met zout en peper. Eventueel kan de saus nog rijker gemaakt worden door 100 g ijskoude boterklontjes, een voor een, door de saus te kloppen. 
2. Voeg water, boter en witte wijn en een snuf zout samen in een pan. Leg hierin de paling en stoof deze op laag vuur in ca. 15 minuten gaar. 
3. Haal de palingstukken uit de pan en leg ze op voorverwarmde borden. Drapeer de saus over de paling en strooi de gehakte verse kruiden over de vis. 
4. Breng op smaak met zout en peper.

 

Paddenstoelen Suprême Saus

Een heerlijke verfijnde witte saus Lees verder

Inspiratie feestdagen food

Appeltartaar met calvados en kaneelroom

Een heerlijk nagerecht om van te smullen! Lees verder

Inspiratie feestdagen food nagerecht vegetarian

Tarbot met bloemkool, kaviaar en een botersaus met dashi

Dit recept is een lust voor het oog en een ingetogen smaakbom. Lees verder

Inspiratie feestdagen food vis