668x267-detail-imagestoofpaling

Stoofpaling met verse kruiden

Ingrediënten
Voor 4 personen

200 ml visfond
100 ml droge vermout (Noilly Prat)
200 ml slagroom
zout en peper

evt. extra 100 gr ijskoude boter, in kleine klontjes
100 g boter
500 ml water
100 ml witte wijn
snuf zout

600 g gefileerde verse paling, in stukken van ca 5 cm
3 etl gehakte verse kruiden (dille, bieslook, kervel en peterselie)
zout en peper

Bereiding

1. Doe de droge vermout, visfond en slagroom in een sauspan en laat het mengsel inkoken tot 2/3 van de hoeveelheid (ca. 30 minuten). Breng op smaak met zout en peper. Eventueel kan de saus nog rijker gemaakt worden door 100 g ijskoude boterklontjes, een voor een, door de saus te kloppen. 
2. Voeg water, boter en witte wijn en een snuf zout samen in een pan. Leg hierin de paling en stoof deze op laag vuur in ca. 15 minuten gaar. 
3. Haal de palingstukken uit de pan en leg ze op voorverwarmde borden. Drapeer de saus over de paling en strooi de gehakte verse kruiden over de vis. 
4. Breng op smaak met zout en peper.

 

Parelhoenfilet met mousseline van gepofte bietjes

Een heerlijk gerecht bereid op de LX-smoker Lees verder

Inspiratie feestdagen food gevogelte hoofdgerecht

Vis roken

Allereerst is het belangrijk dat de roker geen haast heeft, het is namelijk geen magnetron. Om te roken kan men het beste een vis gebruiken met een hoog vetgehalte: paling, forel, zalm, makreel, haring,of sprot. Andere vissoorten worden door het roken vaak droog. Ook mosselen en kip zijn gerookt heerlijk. Lees verder

food hungry netwerken

Spinazie fritatta

Een heerlijk gerecht voor naar de picknick! Zowel warm als koud te serveren. Lees verder

food voorgerecht