668x267-Tabouleh

Tabouleh

Voor 4 personen
Ingrediënten
200 gr bulgur
2 bossen bladpeterselie (fijn gesneden)
1 bos munt (fijn gesneden)
400 gr tomaten (in blokjes gesneden)
rasp en sap van 1 biologische citroen
zout & peper
evt. nog wat za’atar en sumak
evt. 1 etl olijfolie

Doe de gewassen bulgur in een kom, overgiet met kokend water (zodat de bulgur net onder water staat) en laat 15 min wellen. Giet de bulgur af in een zeef en laat goed afkoelen. Meng de bulgur met de tomaten en de verse kruiden. Breng op smaak met zout, peper, citroenrasp en sap. Voeg eventueel nog 1 etl olijfolie toe voor een smeuïge substantie. Serveer direct.

Filotaart met groene groenten & kruiden

Een heerlijke gezonde taart, boordevol groenten! Lees verder

Inspiratie hoofdgerecht vegetarian

Bloemkool couscous met pistachenoten

Maak je eigen bloemkool couscous met dit eenvoudige recept! Lees verder

food vegetarian hoofdgerecht

Socca met geroosterde tomaatjes

Een lokale specialiteit uit Nice. Die traditioneel in een houtoven gebakken wordt, maar ook heerlijk is uit de koekenpan. Lees verder

food voorgerecht vegetarian