detail-tompouce

Tompouce van geitenkaas gegrilde flespompoen en parmaham

Nieuwe recepten, bijzondere ideeën, lekkere hapjes, de feestdagen zijn een feest voor onze smaakpapillen. Natuurlijk wil je een beetje goed voor de dag komen en hapjes serveren waar nog lang over wordt nagepraat. Wij hebben al die nieuwe recepten, bijzondere ideeën en lekkere hapjes voor je verzameld. Je hoeft alleen nog maar te kiezen. Recepten én alle ingredienten, wijnadvies, bubbels en likeur, je vindt alles bij elkaar op:

Succes met de feestdagen



Wie zegt dat een tompouce zoet en roze moet zijn? Wij in elk geval niet. Probeer deze tompouce van geitenkaas, gegrilde flespompoen en parmaham en je bent om. Een lekker tussendoortje of voorgerecht. Roze kan altijd nog.

Ingrediënten
Voor 4 tompoucen

4 vellen bladerdeeg
20 g roze peperkorrels, gehakt
1 ei, losgeklopt
200 ml slagroom
100 g zachte geitenkaas
1 el citroensap
200 g Parmaham
75 g rucola
100 g flespompoen, in dunne plakjes
Olijfolie
Zout en peper
Spuitzak
Bakpapier
Kwastje

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
2. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Halveer de vellen bladerdeeg. Bestrijk de vellen met ei en bestrooi met roze peperkorrels. Bak het bladerdeeg 15 minuten af in de oven. Laat afkoelen op een rooster.
3. Klop 150 ml slagroom stijf. Meng de geitenkaas, citroensap en 50 ml slagroom met de staafmixer. Spatel de geitenkaas crème door de stijf geklopte slagroom en schep in een spuitzak. Leg tot gebruik in de koelkast.
3. Verhit een grillpan zonder olie of boter. Besprenkel de plakjes pompoen met wat olijfolie. Grill de pompoenplakjes totdat aan beide zijden mooie grillstrepen zichtbaar worden.
4. Leg vier bladerdeegkrokantjes op een schaal, verdeel de geitenkaas crème over het bladerdeeg. Beleg de geitenkaas crème met pompoen, parmaham en rucola.
5. Dek de tompoucen af met een bladerdeegkrokantje en serveer direct.


6 verrassend vegetarisch gangen

Tijdens de Nationale Week Zonder Vlees heeft Chef Bart Stork tijdens en Masterclass aan verschillende horecaondernemingen laten zien dat een vegetarisch menu verrassend en goed in de smaak kan vallen. Lees verder

Inspiratie food hoofdgerecht nagerecht vegetarian voorgerecht

Doe-het-zelf oliebollen

Voor de doe-het-zelf’er hebben we alles in huis om zelf de heerlijkste oliebollen te maken Lees verder

feestdagen

Volle yoghurt met granola

Probeer eens volle yoghurt met granola, honing en vers fruit voor een lichte en lekkere start tijdens de kerstdagen. Lees verder

feestdagen vegetarian