668x267-detail-image-turkeyappel

Turkey Wellington

Ingrediënten
Voor 6 personen
Bereidingstijd: 40 minuten – 1 uur oventijd

20 vellen bladerdeeg
1 kalkoenborstfilet van ca.1 kg
250 g cranberrycompote
10 g verse tijm, blaadjes gerist
400 g paddenstoelenmix, fijngesneden
1 ui, fijngehakt
2 tenen knoflook, fijngehakt
1 blokje gevogeltebouillon
100 g crème fraîche
10 g verse peterselie
100 g Prosciutto di Parma
1 ei, losgeklopt
peper en zout
olijfolie
deegroller
ster uitsteekvormpje
kwastje om te bestrijken

Bereiding

  1. Leg het bladerdeeg uit op een plank om te laten ontdooien.
  2. Snijd de kalkoenborst met een scherp mes aan één kant in en klap deze open. Vul met de cranberrycompote, verse tijmblaadjes, peper en zout. Klap de kalkoenborst weer dicht en rol deze op.
  3. Verhit olijfolie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook 2 minuten. Voeg de paddenstoelenmix toe en bak 5 minuten mee. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan en voeg de crème fraîche en peterselie toe. Laat nog eens 5 minuten inkoken. Breng het mengsel op smaak met peper en laat iets afkoelen.
  4. Steek sterren uit twee vellen bladerdeeg. Maak twee stapels bladerdeeg van 9 velletjes en rol uit tot een lap van 25 bij 35 cm.
  5. Verwarm de oven voor op 180℃.
  6. Bekleed een bakplaat met bakpapier en een lap bladerdeeg. Verdeel ¼ van het paddenstoelenmengsel over het bladerdeeg. Leg de gevulde kalkoenborst erop. Verdeel de rest van het paddenstoelenmengsel over de borst en sluit af met het dakpansgewijs beleggen van de borst met plakjes Prosciutto di Parma.
  7. Dek de kalkoen af met de tweede lap bladerdeeg. Vouw de randen strak dicht. Druk de randen goed aan met behulp van een vork.
  8. Versier de Wellington met bladerdeegsterren en bestrijk met een kwastje met losgeklopt ei.
  9. Bak de Turkey-Wellington 1 uur af in het midden van de oven. Je kunt de garing controleren met behulp van een vleesthermometer. De kalkoenborst moet een minimale kerntemperatuur van 70 graden hebben.
  10. Laat de Wellington 15 minuten rusten voordat je hem aansnijdt. 

Tip: Serveer met extra cranberrycompote.


Chocolademousse van pure en roze chocolade met tropische vruchten

Heerlijke chocolademousse met frisse tropische vruchten Lees verder

feestdagen food nagerecht

Paddenstoelenrisotto

Een perfect gerecht voor de rode wijn van EL BAR ARGENTINO Lees verder

hoofdgerecht vegetarian

Portugees vispannetje

Een gerecht uit de portugese keuken. Lees verder

hoofdgerecht