668x267-detail-image-tulbandappel

Vegan bananentulband

Ingrediënten
Voor 8 personen
Bereidingstijd: 15 minuten – 1 uur oventijd

8 rijpe bananen
100 ml amandelmelk
75 g kokosolie, gesmolten
360 g bloem
2 t kaneel
5 zakjes vanillesuiker
1 zakje bakpoeder
1,5 tl baksoda
1 citroen, schil geraspt en uitgeperst
5 el rietsuiker
100 g walnoten
100 g gedroogde cranberries
tulbandvorm

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180℃.
  2. Pureer de bananen samen met de amandelmelk en kokosolie tot een gladde substantie.
  3. Meng de bloem, kaneel, vanillesuiker, baksoda, bakpoeder, rasp en sap van de citroen, suiker, walnoten en de cranberries door het bananenmengsel.
  4. Vet de tulbandvorm in met kokosolie en vul de vorm met het beslag.
  5. Bak de tulband 1 uur in het midden van de oven.
  6. Laat afkoelen op een rooster.

Tip: Garneer met extra poedersuiker en plakjes banaan.


Stoofpaling met verse kruiden

Een smaakvol én decoratief visgerecht Lees verder

Inspiratie feestdagen food hoofdgerecht vis

Paddenstoelen Suprême Saus

Een heerlijke verfijnde witte saus Lees verder

Inspiratie feestdagen food

Appeltartaar met calvados en kaneelroom

Een heerlijk nagerecht om van te smullen! Lees verder

Inspiratie feestdagen food nagerecht vegetarian