668x267-detail-image-tulbandappel

Vegan bananentulband

Ingrediënten
Voor 8 personen
Bereidingstijd: 15 minuten – 1 uur oventijd

8 rijpe bananen
100 ml amandelmelk
75 g kokosolie, gesmolten
360 g bloem
2 t kaneel
5 zakjes vanillesuiker
1 zakje bakpoeder
1,5 tl baksoda
1 citroen, schil geraspt en uitgeperst
5 el rietsuiker
100 g walnoten
100 g gedroogde cranberries
tulbandvorm

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180℃.
  2. Pureer de bananen samen met de amandelmelk en kokosolie tot een gladde substantie.
  3. Meng de bloem, kaneel, vanillesuiker, baksoda, bakpoeder, rasp en sap van de citroen, suiker, walnoten en de cranberries door het bananenmengsel.
  4. Vet de tulbandvorm in met kokosolie en vul de vorm met het beslag.
  5. Bak de tulband 1 uur in het midden van de oven.
  6. Laat afkoelen op een rooster.

Tip: Garneer met extra poedersuiker en plakjes banaan.


Filotaart met groene groenten & kruiden

Een heerlijke gezonde taart, boordevol groenten! Lees verder

Inspiratie hoofdgerecht vegetarian

Bloemkool couscous met pistachenoten

Maak je eigen bloemkool couscous met dit eenvoudige recept! Lees verder

food vegetarian hoofdgerecht

Socca met geroosterde tomaatjes

Een lokale specialiteit uit Nice. Die traditioneel in een houtoven gebakken wordt, maar ook heerlijk is uit de koekenpan. Lees verder

food voorgerecht vegetarian