668x267-detail-image-saladeappel

Vegan salade

Ingrediënten
Voor 4 personen
Bereidingstijd: 15 minuten

2 rode uien, in parten
4 el balsamicostroop
2 kropjes radicchio
75 g rucola slamelange
100 ml walnootolie
1 teen knoflook, fijngehakt
4 el balsamicoazijn
1 tl suiker
1 sinaasappel, in plakjes
150 g rode druiven, in plakjes
200 g radijs, dungesneden
100 g gedroogde cranberries
50 g walnoten
100 g granaatappelpitten
peper en zout

Bereiding

  1. Bak de parten rode ui 5 minuten in twee eetlepels walnootolie. Voeg de balsamicostroop toe en laat 5 minuten karamelliseren op laag vuur. Breng op smaak met peper en zout.
  2. Snijd het kontje van de kropjes radicchio, maak de blaadjes los en meng met de rucola slamelange.
  3. Maak een dressing van de resterende walnootolie, knoflook, balsamicoazijn, suiker, knoflook, peper en zout.
  4. Breng de radicchio-rucola sla op smaak met de dressing en verdeel samen met de partjes sinaasappel over een mooie schaal.
  5. Verdeel druiven, plakjes radijs, cranberries, walnoten en granaatappelpitten over de salade en garneer met de parten gekaramelliseerde rode ui.

Tip: Garneer met Atsina Cress.


Stoofpaling met verse kruiden

Een smaakvol én decoratief visgerecht Lees verder

Inspiratie feestdagen food hoofdgerecht vis

Paddenstoelen Suprême Saus

Een heerlijke verfijnde witte saus Lees verder

Inspiratie feestdagen food

Appeltartaar met calvados en kaneelroom

Een heerlijk nagerecht om van te smullen! Lees verder

Inspiratie feestdagen food nagerecht vegetarian