668x267-detail-image-saladeappel

Vegan salade

Ingrediënten
Voor 4 personen
Bereidingstijd: 15 minuten

2 rode uien, in parten
4 el balsamicostroop
2 kropjes radicchio
75 g rucola slamelange
100 ml walnootolie
1 teen knoflook, fijngehakt
4 el balsamicoazijn
1 tl Aro suiker
1 Metro Chef handsinaasappel, in plakjes
150 g rode druiven, in plakjes
200 g radijs, dungesneden
100 g Metro Chef gedroogde cranberries
50 g Metro Chef walnoten
100 g granaatappelpitten
peper en zout

Bereiding

  1. Bak de parten rode ui 5 minuten in twee eetlepels walnootolie. Voeg de balsamicostroop toe en laat 5 minuten karamelliseren op laag vuur. Breng op smaak met peper en zout.
  2. Snijd het kontje van de kropjes radicchio, maak de blaadjes los en meng met de rucola slamelange.
  3. Maak een dressing van de resterende walnootolie, knoflook, balsamicoazijn, suiker, knoflook, peper en zout.
  4. Breng de radicchio-rucola sla op smaak met de dressing en verdeel samen met de partjes sinaasappel over een mooie schaal.
  5. Verdeel druiven, plakjes radijs, cranberries, walnoten en granaatappelpitten over de salade en garneer met de parten gekaramelliseerde rode ui.

Tip: Garneer met Atsina Cress.


Filotaart met groene groenten & kruiden

Een heerlijke gezonde taart, boordevol groenten! Lees verder

Inspiratie hoofdgerecht vegetarian

Bloemkool couscous met pistachenoten

Maak je eigen bloemkool couscous met dit eenvoudige recept! Lees verder

food vegetarian hoofdgerecht

Socca met geroosterde tomaatjes

Een lokale specialiteit uit Nice. Die traditioneel in een houtoven gebakken wordt, maar ook heerlijk is uit de koekenpan. Lees verder

food voorgerecht vegetarian