detail--vijgen-pizza

Vijgenplaattaart met gorgonzola, druiven en walnoten

Dat vijgen en gorgonzola goede vrienden zijn, weet iedereen. Samen met druiven en walnoten vormen ze een goddelijke combinatie. We kunnen dan ook geen enkele reden bedenken om deze vijgenplaattaart met gorgonzola, druiven en walnoten niet te maken.

Succes met de feestdagen



Ingrediënten
Voor 8 personen

230 g kant en klaar bladerdeeg uit de koeling
200 g gorgonzola dolce
100 g kruidenroomkaas
4 verse vijgen
50 g blauwe pitloze druiven
50g walnoten
20 g basilicum
1 el Balsamico crème

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Verdeel het bladerdeeg over de bakplaat.
3. Verdeel de gorgonzola en kruidenroomkaas over het bladerdeeg.
4. Snijd de vijgen in partjes. Verdeel de vijgen, druiven en walnoten over de plaattaart en bak 20 minuten af in de voorverwarmde oven.
5. Garneer met verse basilicum en Balsamico crème.


Verrassend vegetarisch: zes gangen met bijpassende wijnen

Makro organiseerde een smaakvolle masterclass met het thema ‘vega’, vol met verrassende twists en bijpassende wijnen. Iedere maand wordt een aantal horecaondernemers exclusief uitgenodigd voor deze culinaire verkenningen. Lees verder

Inspiratie food vegetarian wine

Bibimbap Koreaanse rijstbowl

Bibimbab is een Koreaans gerecht dat letterlijk ‘gemengde rijst’ betekent. Het gerecht bestaat uit een hoopje rijst waarop je allerlei ingrediënten plaatst die je apart van elkaar hebt bereidt. Een eitje in het midden maakt de bibimbap af. Lees verder

food vlees hoofdgerecht

Doe-het-zelf oliebollen

Voor de doe-het-zelf’er hebben we alles in huis om zelf de heerlijkste oliebollen te maken Lees verder

feestdagen