detail--vijgen-pizza

Vijgenplaattaart met gorgonzola, druiven en walnoten

Dat vijgen en gorgonzola goede vrienden zijn, weet iedereen. Samen met druiven en walnoten vormen ze een goddelijke combinatie. We kunnen dan ook geen enkele reden bedenken om deze vijgenplaattaart met gorgonzola, druiven en walnoten niet te maken.

Succes met de feestdagen



Ingrediënten
Voor 8 personen

230 g kant en klaar bladerdeeg uit de koeling
200 g gorgonzola dolce
100 g kruidenroomkaas
4 verse vijgen
50 g blauwe pitloze druiven
50g walnoten
20 g basilicum
1 el Balsamico crème

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Verdeel het bladerdeeg over de bakplaat.
3. Verdeel de gorgonzola en kruidenroomkaas over het bladerdeeg.
4. Snijd de vijgen in partjes. Verdeel de vijgen, druiven en walnoten over de plaattaart en bak 20 minuten af in de voorverwarmde oven.
5. Garneer met verse basilicum en Balsamico crème.


Parelhoenfilet met mousseline van gepofte bietjes

Een heerlijk gerecht bereid op de LX-smoker Lees verder

Inspiratie feestdagen food gevogelte hoofdgerecht

Spinazie fritatta

Een heerlijk gerecht voor naar de picknick! Zowel warm als koud te serveren. Lees verder

food voorgerecht

Groene pannenkoekjes met limoenboter

Deze groene pannenkoeken zitten boordevol smaak door de heerlijke kruiden. Probeer het zelf! Lees verder

food hoofdgerecht