668x267-detail-weber-zalm-woodplank

Gerookte zalm op een cederhouten rookplank

U kunt bijna ál uw barbecuefavorieten garen op een rookplank: alleen producten die snel bereid moeten worden (zoals karbonade of steak) zijn hier minder geschikt voor. Zalm is daarentegen een heuse rookplank-klassieker, maar probeer ook eens hamburgers, tonijn of gevulde paddenstoelen op cederhout te garen.

Ga naar BBQ Zaken


Ingrediënten

1 stuk Weber rookplank cederhout

1 stuk zalmfilet met huid

1,5 theelepel grof zeezout

0,5 theelepel vers gemalen zwarte peper


Bereiding

Leg de Weber rookplank 's nachts in water of in ieder geval gedurende een uur. Zet een gewicht (glas of fles) op de plank zodat deze goed onder water blijft.

Bereid de barbecue voor op directe warmte. Doe alle ingrediënten van de marinade, behalve de olie, in een keukenmachine en meng het tot een glad mengsel. Voeg daarna de olie toe. Maak de zalm schoon en verwijder eventuele graten. Leg de zalm met de huid naar beneden en breng op smaak met zout en peper. Verdeel de helft van de marinade gelijkmatig over de zalm.

Verwijder de plank uit het water, plaats de plank boven de indirecte warmte van de barbecue, sluit de deksel en wacht tot de plank gaat roken en knetteren.

Leg de zalm met de huid naar beneden op de plank en sluit de deksel. Gril tot de zalm net iets roze in het midden is en bruin aan de randen. De grilltijd is ongeveer 20 tot 25 minuten, afhankelijk van de dikte van de zalm. Serveer de zalm warm met de resterende marinade.




Typisch Weber

Prachtig design, doordacht ontwerp en van optimale kwaliteit. Wij stellen steeds alles in het werk om barbecues aan te bieden die over alle mogelijke gemakken beschikken. Creatieve en eigentijdse designs en kleuren, inspelend op de huidige trends. Een perfecte ergonomie om zo eenvoudig mogelijk en in alle veiligheid heerlijke gerechten te bereiden en een robuustheid die garant staat voor een hele lange levensduur.


Parelhoenfilet met mousseline van gepofte bietjes

Een heerlijk gerecht bereid op de LX-smoker Lees verder

Inspiratie feestdagen food gevogelte hoofdgerecht

Vis roken

Allereerst is het belangrijk dat de roker geen haast heeft, het is namelijk geen magnetron. Om te roken kan men het beste een vis gebruiken met een hoog vetgehalte: paling, forel, zalm, makreel, haring,of sprot. Andere vissoorten worden door het roken vaak droog. Ook mosselen en kip zijn gerookt heerlijk. Lees verder

food hungry netwerken

Spinazie fritatta

Een heerlijk gerecht voor naar de picknick! Zowel warm als koud te serveren. Lees verder

food voorgerecht