668x267-detail-weber-zalm-woodplank

Gerookte zalm op een cederhouten rookplank

U kunt bijna ál uw barbecuefavorieten garen op een rookplank: alleen producten die snel bereid moeten worden (zoals karbonade of steak) zijn hier minder geschikt voor. Zalm is daarentegen een heuse rookplank-klassieker, maar probeer ook eens hamburgers, tonijn of gevulde paddenstoelen op cederhout te garen.

Ga naar BBQ Zaken


Ingrediënten

1 stuk Weber rookplank cederhout

1 stuk zalmfilet met huid

1,5 theelepel grof zeezout

0,5 theelepel vers gemalen zwarte peper


Bereiding

Leg de Weber rookplank 's nachts in water of in ieder geval gedurende een uur. Zet een gewicht (glas of fles) op de plank zodat deze goed onder water blijft.

Bereid de barbecue voor op directe warmte. Doe alle ingrediënten van de marinade, behalve de olie, in een keukenmachine en meng het tot een glad mengsel. Voeg daarna de olie toe. Maak de zalm schoon en verwijder eventuele graten. Leg de zalm met de huid naar beneden en breng op smaak met zout en peper. Verdeel de helft van de marinade gelijkmatig over de zalm.

Verwijder de plank uit het water, plaats de plank boven de indirecte warmte van de barbecue, sluit de deksel en wacht tot de plank gaat roken en knetteren.

Leg de zalm met de huid naar beneden op de plank en sluit de deksel. Gril tot de zalm net iets roze in het midden is en bruin aan de randen. De grilltijd is ongeveer 20 tot 25 minuten, afhankelijk van de dikte van de zalm. Serveer de zalm warm met de resterende marinade.




Typisch Weber

Prachtig design, doordacht ontwerp en van optimale kwaliteit. Wij stellen steeds alles in het werk om barbecues aan te bieden die over alle mogelijke gemakken beschikken. Creatieve en eigentijdse designs en kleuren, inspelend op de huidige trends. Een perfecte ergonomie om zo eenvoudig mogelijk en in alle veiligheid heerlijke gerechten te bereiden en een robuustheid die garant staat voor een hele lange levensduur.


6 verrassend vegetarisch gangen

Tijdens de Nationale Week Zonder Vlees heeft Chef Bart Stork tijdens en Masterclass aan verschillende horecaondernemingen laten zien dat een vegetarisch menu verrassend en goed in de smaak kan vallen. Lees verder

Inspiratie food hoofdgerecht nagerecht vegetarian voorgerecht

Verrassend vegetarisch: zes gangen met bijpassende wijnen

Makro organiseerde een smaakvolle masterclass met het thema ‘vega’, vol met verrassende twists en bijpassende wijnen. Iedere maand wordt een aantal horecaondernemers exclusief uitgenodigd voor deze culinaire verkenningen. Lees verder

Inspiratie food vegetarian wine

Bibimbap Koreaanse rijstbowl

Bibimbab is een Koreaans gerecht dat letterlijk ‘gemengde rijst’ betekent. Het gerecht bestaat uit een hoopje rijst waarop je allerlei ingrediënten plaatst die je apart van elkaar hebt bereidt. Een eitje in het midden maakt de bibimbap af. Lees verder

food vlees hoofdgerecht