detail-eendenborst

Wijn & spijs combinatie: Stella & Mosca Cannonau & Gelakte eendenborst

Eendenborst is een geslaagde combinatie met Stella & Mosca Cannonau. Bekijk hier het recept van gelakte eendenborst.

Meer wijn & spijs combinaties


Ingrediënten
Voor 4 personen

4 eendenborsten
Zout & peper
Rasp en sap van ½ biologische sinaasappelschil
100 ml balsamico azijn
2 etl. ahornsiroop
20 gr. ijskoude roomboter

Bereiding

Snij de vetlaag in en bestrooi de eendenborsten met zout en peper en de zest van de sinaasappelschil. Bak de eend op de vetlaag goudbruin in een koekenpan op hoog vuur, zonder toevoeging van vetstof. Blus af met de balsamico azijn. Pak de eend uit de pan en laat hem rusten onder een aluminium folie (los er op zodat de eend nog kan ademen). Laat de pan op het vuur en voeg het sap van de sinaasappel toe met de ahornsiroop. Snijd de ijskoude in blokjes gesneden roomboter een voor een toe aan de saus en klop deze door de warme (niet hete) massa tot hij mooi vol en romig is (monteren). Schenk de saus in een juskom. Bak de eend nog even krokant op het vel, trancheer de eendenborsten en verdeel ze over de borden.

Lekker met gekarameliseerde kumquats, pompoenpuree en geroosterde kleine bietjes.


6 verrassend vegetarisch gangen

Tijdens de Nationale Week Zonder Vlees heeft Chef Bart Stork tijdens en Masterclass aan verschillende horecaondernemingen laten zien dat een vegetarisch menu verrassend en goed in de smaak kan vallen. Lees verder

Inspiratie food hoofdgerecht nagerecht vegetarian voorgerecht

Verrassend vegetarisch: zes gangen met bijpassende wijnen

Makro organiseerde een smaakvolle masterclass met het thema ‘vega’, vol met verrassende twists en bijpassende wijnen. Iedere maand wordt een aantal horecaondernemers exclusief uitgenodigd voor deze culinaire verkenningen. Lees verder

Inspiratie food vegetarian wine

Bibimbap Koreaanse rijstbowl

Bibimbab is een Koreaans gerecht dat letterlijk ‘gemengde rijst’ betekent. Het gerecht bestaat uit een hoopje rijst waarop je allerlei ingrediënten plaatst die je apart van elkaar hebt bereidt. Een eitje in het midden maakt de bibimbap af. Lees verder

food vlees hoofdgerecht