detail-kreeftstaart

Wijn & spijs combinatie: Smaragd Grüner Veltliner & Gekookte Pulpo kreeft

Kreeftenstaart is een geslaagde combinatie met de Smaragd Grüner Veltliner. Bekijk hier het recept van gekookte pulpo kreeft met champagne mayonaise.

Meer wijn & spijs combinaties


Ingrediënten
Voor 2 personen

2 diepvries kreeftenstaarten ongekookt

court bouillon
2 lt water
1 prei, alleen het wit
1 stengel bleekselderij, in schijfjes
1 bouquet garni (peterselie, tijm, laurier, 5 zwarte peperkorrel, gekneusd)
1 winterwortel
1 ui
2 dl witte bordeaux
2 dl azijn
1 mespunt chilipeper
Zout

champagne mayonaise
1 eidooier
½ thl mosterd
1 etl (champagne) azijn
150 ml olie
Peper (wit) en zout
Kervelblad

 

Bereiding

1. Laat de diepvries kreeften ontdooien door ze uit de verpakking te halen en in een schaal te leggen. Dek deze af met huishoudfolie. Zet een nacht weg in de koelkast.  2. Haal de kreeftstaarten ca. 45 min. voor bereiding uit de koelkast en laat ze op temperatuur komen. Doe de ingrediënten voor de bouillon in een grote pan, breng dit aan de kook en laat ca. 30 min. trekken op zacht vuur.  3. Maak de mayonaise: meng de eidooier met de mosterd en azijn klop de olie er langzaam doorheen, in een dun straaltje, tot een egale emulsie. Als de mayonaise te dik wordt, kun je deze wat verdunnen met een scheutje champagne. Breng op smaak met peper en zout en voeg naar smaak gesneden kervelblad toe.  4. Doe de kreeftstaarten in de bouillon en kook ze in ca. 8 à 10 min. gaar.  5. Knip de schaal met een stevige schaar aan de onderkant open en ontdoe de kreeft van zijn schaal en het darmkanaal. Spoel het kreeftvlees af onder de kraan. Leg de kreeftstaarten op een bord en serveer met de mayonaise.    


Wijn van het Jaar

Makro’s meest ervaren wijnexperts zoeken ieder jaar naar de Wijn van het Jaar die voldoet aan alle verwachtingen en eisen van Makro. Hierbij letten we op kwaliteit, smaak, prijs en duurzaamheid. Lees verder

wine

6 verrassend vegetarisch gangen

Tijdens de Nationale Week Zonder Vlees heeft Chef Bart Stork tijdens en Masterclass aan verschillende horecaondernemingen laten zien dat een vegetarisch menu verrassend en goed in de smaak kan vallen. Lees verder

Inspiratie food hoofdgerecht nagerecht vegetarian voorgerecht

Verrassend vegetarisch: zes gangen met bijpassende wijnen

Makro organiseerde een smaakvolle masterclass met het thema ‘vega’, vol met verrassende twists en bijpassende wijnen. Iedere maand wordt een aantal horecaondernemers exclusief uitgenodigd voor deze culinaire verkenningen. Lees verder

Inspiratie food vegetarian wine