668x267-detail-image-woty

Wijn van het Jaar

Makro’s meest ervaren wijnexperts zoeken ieder jaar naar de Wijn van het Jaar die voldoet aan alle verwachtingen en eisen van Makro. Hierbij letten we op kwaliteit, smaak, prijs en duurzaamheid.


Wijn van het Jaar 2018

Trots presenteren we de winnaar van 2018: "La Sastrería”
Voor 2018 vonden we onze perfecte wijn in Spanje. De door ons geselecteerde wijngaarde creëerde een exclusieve lijn voor Makro genaamd La Sastrería, oftewel ‘De Kleermaker;. De wijnen zijn gemaakt van Garnacha druiven, een soort dat momenteel erg in trek is. Deze exclusieve lijn bestaat uit drie soorten wijn, namelijk: rood, wit, rosé.



Ontdek meer over La Sastrería



Wijn van het Jaar 2017

Trots presenteren we de winnaar van 2017: "Bordeaux de By”
Ieder jaar selecteren Makro wijnspecialisten zorgvuldig een van de beste wijngaarden om de Wijn van het Jaar te produceren. Onze partnerkeuze voor 2017 is Les Domaines Rollan de By, een onderscheiden merk Bordeaux bekend om zijn klassieke stijl, superieure kwaliteit en innovatieve aanpak. Makro EN Les Domaines Rollan de By hebben samen de Wijn van het Jaar gecreëerd: Le Bordeaux de By.



Ontdek meer over Bordeaux de By



De wijnspecialist: Blind proeven

In voor een experimentje? Serveer bij een lekker stukje lamsvlees eens een rode bordeaux-blend uit Waiheke Island in Nieuw-Zeeland, in plaats van de geijkte pomerol of saint-émilion. Lees verder

wine

De wijnspecialist: de smaak van puur natuur

Duurzame wijnbouw heeft een enorme sprong gemaakt in de wijnwereld. Vooral uit respect voor natuur en milieu, maar ook omdat er vraag naar is. Zo zie je steeds vaker dat boeren hun stroom opwekken met zonne- en/of windenergie. Daarnaast maken meer boeren hun wijnen op biologische wijze. Biologische wijnen kennen een kostbaar productieproces en zijn daardoor hoger in prijsklasse. Lees verder

wine

Wijn & spijs combinatie: Smaragd Grüner Veltliner & Gekookte Pulpo kreeft

Kreeftenstaart is een geslaagde combinatie met de Smaragd Grüner Veltliner. Bekijk hier het recept van gekookte pulpo kreeft met champagne mayonaise. Lees verder

vis feestdagen hoofdgerecht voorgerecht wine