668x267-detail-image-woty

Wijn van het Jaar

Makro’s meest ervaren wijnexperts zoeken ieder jaar naar de Wijn van het Jaar die voldoet aan alle verwachtingen en eisen van Makro. Hierbij letten we op kwaliteit, smaak, prijs en duurzaamheid.


Wijn van het Jaar 2019

Trots presenteren we de winnaar van 2019: "Borgobruno, uit Toscane;
De Borgobruno is de perfecte vertolking van de natuur en het unieke landschap van Toscane. De wijn staat voor alle goede dingen in het Toscaanse leven: het landschap, de zon, de mensen en het eten. Borgobruno is een representatie van deze levensstijl. Maar ook van de regio; een uitstekende wijnstreek. Verras jezelf en ontdek meer over deze wijnen!



Ontdek meer over Borgobruno



Wijn van het Jaar 2018

Trots presenteren we de winnaar van 2018: "La Sastrería”
Voor 2018 vonden we onze perfecte wijn in Spanje. De door ons geselecteerde wijngaarde creëerde een exclusieve lijn voor Makro genaamd La Sastrería, oftewel ‘De Kleermaker;. De wijnen zijn gemaakt van Garnacha druiven, een soort dat momenteel erg in trek is. Deze exclusieve lijn bestaat uit drie soorten wijn, namelijk: rood, wit, rosé.



Ontdek meer over La Sastrería



Wijn van het Jaar 2017

Trots presenteren we de winnaar van 2017: "Bordeaux de By”
Ieder jaar selecteren Makro wijnspecialisten zorgvuldig een van de beste wijngaarden om de Wijn van het Jaar te produceren. Onze partnerkeuze voor 2017 is Les Domaines Rollan de By, een onderscheiden merk Bordeaux bekend om zijn klassieke stijl, superieure kwaliteit en innovatieve aanpak. Makro EN Les Domaines Rollan de By hebben samen de Wijn van het Jaar gecreëerd: Le Bordeaux de By.



Ontdek meer over Bordeaux de By



Verrassend vegetarisch: zes gangen met bijpassende wijnen

Makro organiseerde een smaakvolle masterclass met het thema ‘vega’, vol met verrassende twists en bijpassende wijnen. Iedere maand wordt een aantal horecaondernemers exclusief uitgenodigd voor deze culinaire verkenningen. Lees verder

Inspiratie food vegetarian wine

De wijnspecialist: Blind proeven

In voor een experimentje? Serveer bij een lekker stukje lamsvlees eens een rode bordeaux-blend uit Waiheke Island in Nieuw-Zeeland, in plaats van de geijkte pomerol of saint-émilion. Lees verder

wine

Wijn & spijs combinatie: Smaragd Grüner Veltliner & Gekookte Pulpo kreeft

Kreeftenstaart is een geslaagde combinatie met de Smaragd Grüner Veltliner. Bekijk hier het recept van gekookte pulpo kreeft met champagne mayonaise. Lees verder

vis feestdagen hoofdgerecht voorgerecht wine