668x267-detail-image-zalmappel

Zalm- en makreelmousse

Ingrediënten
Voor 8 personen
Bereidingstijd: 20 minuten

1/2 komkommer
200 g gerookte zalm
1 sjalot, fijngehakt
30 g augurk, in dunne plakjes
2 el Griekse yoghurt
1 citroen, uitgeperst
200 g gerookte makreelfilet
2 tl mierikswortel
30 g geroosterde sesamzaadjes
1 tl sambal badjak
200 g slagroom, lobbig opgeklopt
50 g wakame salade
10 g cress
peper en zout
8 kleine prikkers
8 kleine glaasjes

Bereiding

  1. Maak met een kaasschaaf 4 linten van komkommer.
  2. Snipper de zalm, meng in een kom met sjalot, augurk en Griekse yoghurt. Breng op smaak met citroensap, peper en zout.
  3. Verwijder het vel van de makreelfilet, en verdeel met twee vorken in dunne vezeltjes. Meng de makreel in een kom met mierikswortel, geroosterde sesamzaadjes en sambal. Spatel de slagroom erdoor totdat u een mooi egaal gemengde luchtige mousse krijgt.
  4. Zet de komkommerplakken vast met een klein prikkertje. Vul de komkommer met zalm en garneer met cress.
  5. Vul de kleine glaasjes met makreelmousse, garneer met wakame salade en serveer vooraf.

Tip: Je kunt deze gerechtjes uitstekend voorbereiden.


Zalm en papillotte

Een snel te bereiden gerecht met heerlijke zalm Lees verder

hoofdgerecht vis

Bloemkool couscous met pistachenoten

Maak je eigen bloemkool couscous met dit eenvoudige recept! Lees verder

food vegetarian hoofdgerecht

Socca met geroosterde tomaatjes

Een lokale specialiteit uit Nice. Die traditioneel in een houtoven gebakken wordt, maar ook heerlijk is uit de koekenpan. Lees verder

food voorgerecht vegetarian