668x267-detail-image-zalmappel

Zalm- en makreelmousse

Ingrediënten
Voor 8 personen
Bereidingstijd: 20 minuten

1/2 komkommer
200 g gerookte zalm
1 sjalot, fijngehakt
30 g augurk, in dunne plakjes
2 el Griekse yoghurt
1 citroen, uitgeperst
200 g gerookte makreelfilet
2 tl mierikswortel
30 g geroosterde sesamzaadjes
1 tl sambal badjak
200 g slagroom, lobbig opgeklopt
50 g wakame salade
10 g cress
peper en zout
8 kleine prikkers
8 kleine glaasjes

Bereiding

  1. Maak met een kaasschaaf 4 linten van komkommer.
  2. Snipper de zalm, meng in een kom met sjalot, augurk en Griekse yoghurt. Breng op smaak met citroensap, peper en zout.
  3. Verwijder het vel van de makreelfilet, en verdeel met twee vorken in dunne vezeltjes. Meng de makreel in een kom met mierikswortel, geroosterde sesamzaadjes en sambal. Spatel de slagroom erdoor totdat u een mooi egaal gemengde luchtige mousse krijgt.
  4. Zet de komkommerplakken vast met een klein prikkertje. Vul de komkommer met zalm en garneer met cress.
  5. Vul de kleine glaasjes met makreelmousse, garneer met wakame salade en serveer vooraf.

Tip: Je kunt deze gerechtjes uitstekend voorbereiden.


Stoofpaling met verse kruiden

Een smaakvol én decoratief visgerecht Lees verder

Inspiratie feestdagen food hoofdgerecht vis

Paddenstoelen Suprême Saus

Een heerlijke verfijnde witte saus Lees verder

Inspiratie feestdagen food

Appeltartaar met calvados en kaneelroom

Een heerlijk nagerecht om van te smullen! Lees verder

Inspiratie feestdagen food nagerecht vegetarian