detail--zalmbonbons-kerst

Zalmbonbons

Nieuwe recepten, bijzondere ideeën, lekkere hapjes, de feestdagen zijn een feest voor onze smaakpapillen. Natuurlijk wil je een beetje goed voor de dag komen en hapjes serveren waar nog lang over wordt nagepraat. Wij hebben al die nieuwe recepten, bijzondere ideeën en lekkere hapjes voor je verzameld. Je hoeft alleen nog maar te kiezen. Recepten én alle ingredienten, wijnadvies, bubbels en likeur, je vindt alles bij elkaar op:

Succes met de feestdagen


Ingrediënten
Voor 4 personen

200 g Schotse gerookte zalm
100 g gekookte garnalen
1 sinaasappel, geschild in partjes
1 venkel, dungesneden
20 g basilicum, blaadjes in reepjes gesneden
sap van 1 limoen
150 g crème fraîche
3 el kruidenroomkaas
100 g granaatappelpitjes
75 g rucola
Plasticfolie

Bereiding

1. Meng garnalen, sinaasappel, venkel, limoensap, basilicum, crème fraîche en kruidenroomkaas in een kom, breng op smaak met zout en peper.
2. Bekleed vier kommetjes van ongeveer 8 cm doorsnede met plasticfolie. Verdeel de gerookte zalm erover. Zorg dat de plakken zalm elkaar iets overlappen.
3. Verdeel de vulling over de kommetjes met zalm. Vouw met behulp van de plasticfolie de zalmbonbons strak dicht en leg in de koelkast tot serveren.
4. Haal de zalmbonbons uit de plasticfolie en presenteer op een bord met wat rucola. Garneer met granaatappelpitjes.


6 verrassend vegetarisch gangen

Tijdens de Nationale Week Zonder Vlees heeft Chef Bart Stork tijdens en Masterclass aan verschillende horecaondernemingen laten zien dat een vegetarisch menu verrassend en goed in de smaak kan vallen. Lees verder

Inspiratie food hoofdgerecht nagerecht vegetarian voorgerecht

Doe-het-zelf oliebollen

Voor de doe-het-zelf’er hebben we alles in huis om zelf de heerlijkste oliebollen te maken Lees verder

feestdagen

Volle yoghurt met granola

Probeer eens volle yoghurt met granola, honing en vers fruit voor een lichte en lekkere start tijdens de kerstdagen. Lees verder

feestdagen vegetarian