668x267-detail-image-zeeduivelappel

Zeeduivel met groene aspergetips, zeekraal en beurre blanc

Ingrediënten
Voor 4 personen
Bereidingstijd: 25 minuten

Voor de beurre blanc:
500 ml witte wijn
5 sjalotten, gesnipperd
1 laurierblad
8 peperkorrels
1 takje verse dragon
300 ml room
80 g boter, in blokjes
800 g zeeduivel
500 g groene aspergetips
200 g zeekraal
boter om in te bakken
peper en zout

Bereiding

  1. Kook de witte wijn samen met de gesnipperde sjalotten, peperkorrels, dragon en laurierblad 15 minuten in. De wijn mag tot 1/3 reduceren. Zeef de peperkorrels, sjalotten en kruiden uit de wijn en zet de pan weer terug op het vuur. Voeg de room
    toe en laat tot de helft inkoken.
  2. Voeg de boter blokje voor blokje al roerende met een garde de koude boter toe, zodat de saus mooi bindt. Breng de beurre blanc op smaak met zout.
  3. Bestrooi de zeeduivelfilets rondom met peper en zout en bak deze 4 minuten in de boter.
  4. Kook de groene aspergetips en zeekraal 1 minuut.
  5. Serveer de zeeduivelfilets met de beurre blanc, groene asperges en zeekraal.

Stoofpaling met verse kruiden

Een smaakvol én decoratief visgerecht Lees verder

Inspiratie feestdagen food hoofdgerecht vis

Paddenstoelen Suprême Saus

Een heerlijke verfijnde witte saus Lees verder

Inspiratie feestdagen food

Appeltartaar met calvados en kaneelroom

Een heerlijk nagerecht om van te smullen! Lees verder

Inspiratie feestdagen food nagerecht vegetarian