668x267-detail-image-zeeduivelappel

Zeeduivel met groene aspergetips, zeekraal en beurre blanc

Ingrediënten
Voor 4 personen
Bereidingstijd: 25 minuten

Voor de beurre blanc:
500 ml witte wijn
5 sjalotten, gesnipperd
1 laurierblad
8 peperkorrels
1 takje verse dragon
300 ml room
80 g boter, in blokjes
800 g zeeduivel
500 g groene aspergetips
200 g zeekraal
boter om in te bakken
peper en zout

Bereiding

  1. Kook de witte wijn samen met de gesnipperde sjalotten, peperkorrels, dragon en laurierblad 15 minuten in. De wijn mag tot 1/3 reduceren. Zeef de peperkorrels, sjalotten en kruiden uit de wijn en zet de pan weer terug op het vuur. Voeg de room
    toe en laat tot de helft inkoken.
  2. Voeg de boter blokje voor blokje al roerende met een garde de koude boter toe, zodat de saus mooi bindt. Breng de beurre blanc op smaak met zout.
  3. Bestrooi de zeeduivelfilets rondom met peper en zout en bak deze 4 minuten in de boter.
  4. Kook de groene aspergetips en zeekraal 1 minuut.
  5. Serveer de zeeduivelfilets met de beurre blanc, groene asperges en zeekraal.

Chocolademousse van pure en roze chocolade met tropische vruchten

Heerlijke chocolademousse met frisse tropische vruchten Lees verder

feestdagen food nagerecht

Paddenstoelenrisotto

Een perfect gerecht voor de rode wijn van EL BAR ARGENTINO Lees verder

hoofdgerecht vegetarian

Ceviche

Een perfect gerecht voor de witte wijn van EL BAR ARGENTINO Lees verder

borrel vis