Flammkuchen met Munsterkaas en rucolasalade

Flammkuchen is van oorsprong een recept uit de Elzas. Een soort pizza met een bodem van dun brooddeeg, maar je gebruikt geen rode tomatensaus als onderlaag, maar een witte saus zoals b.v. zure room. Een flammkuchen kun je bereiden in de Pizzaoven voor houtskoolbarbecues van Weber. Lees verder

bbq food

Wrap met zalm en rucola

Deze wraps zijn heerlijk voor de lunch en kan je ook nog eens makkelijk meenemen. Lees verder

hungry food

De slanke camping-formule

Het camping-leven! Heerlijk. Zon, zee en ontspannen. Daarnaast betekent vakantie voor mij lekker eten en drinken. Alleen neem ik liever geen extra vakantiekilo’s mee naar huis. Daarom hier 10 afspraken met mezelf om deze vakantie te genieten zonder extra gewicht. Lees verder

food

Drankje bij de barbecue

Hoewel bij de bbq alles mag en niets moet, doet een goede voorbereiding wonderen. Want als je weet wat je op de grill legt, weet je ook welk drankje past. Lees verder

bbq wine

Paella

De Spanjaarden weten hoe je optimaal van de zomerzon geniet. Op feestdagen wordt in veel steden zelfs de paella in grote paellapannen op straat bereidt. Elke regio heeft zo zijn eigen variant. Lees verder

hoofdgerecht food wine

Bietencarpaccio

Bietjes, ook wel krootjes geheten, zijn ondergronds groeiende knollen die zowel gekookt als rauw zeer lekker kunnen zijn. Bijvoorbeeld carpaccio in een Nederlands jasje met rauw geschaafde bietjes. Lees verder

vegetarian food