668x267-detail-image

Zoete tosti van brioche

Bereiding
Voor 4 personen

- Brioche brood kort roosteren in de oven.
- Banaan in gelijke stukken snijden, door de rietsuiker rollen en licht afbranden

Ganache:
150 ml room
20 g passievrucht (vriesdroog)
50 g pinda praliné (of pinda's fijndraaien)
150 g pure chocolade

1. Breng de room tot het kookpunt.
2. Giet 100 g van de room op de chocolade, passievrucht en praliné en meng de vulling met een staafmixer.
3. Voeg nu de rest van de room toe en maak er een homogene massa van.
4. Dek de ganache af en laat deze 2 uur opstijven in de koeling.

Koekje van chocolade
225 g poedersuiker
100 g bloem
65 g cacao
150 g boter (gesmolten)
180 g eiwit

1. Meng alle droge ingrediënten door elkaar.
2. Voeg nu druppelsgewijs de gesmolten boter toe.
3. Voeg al roerend het eiwit toe.
4. Smeer het mengsel flinterdun uit en bak ca. 15 min af op 160ºC graden.
5. Laat de koekjes afkoelen.

Witte chocoladelolly’s met parfait
700 ml room
525 g melkchocolade
85 ml melk
85 ml Kahlúa
50 g gehakte pinda’s
125 g witte chocolade

1. Klop de room op tot iets minder dan yoghurtdikte.
2. Smelt de melkchocolade met de melk en Kahlúa au-bain-marie en zorg dat het niet te warm wordt.
3. Voeg de room bij het chocolade mengsel en spatel het voorzichtig door.
4. Laat nu een paar uur opstijven in de koeling.
5. Meng de gehakte pinda’s door de chocolademousse en giet het mengsel in ijsmatjes.
6. Steek er ijsstokjes en leg in de vriezer.
7. Smelt de witte chocolade au-bain-marie.
8. Haal de ijsjes uit de ijsmatjes en dip kort in de (tot lauw afgekoelde) witte chocolade.
9. Leg ze nu op een stukje vershoudfolie terug in de vriezer.


Stoofpaling met verse kruiden

Een smaakvol én decoratief visgerecht Lees verder

Inspiratie feestdagen food hoofdgerecht vis

Paddenstoelen Suprême Saus

Een heerlijke verfijnde witte saus Lees verder

Inspiratie feestdagen food

Appeltartaar met calvados en kaneelroom

Een heerlijk nagerecht om van te smullen! Lees verder

Inspiratie feestdagen food nagerecht vegetarian