668x267-detail-cocktails-zomers

Zomerse cocktails

Pink Spritz

Ingrediënten
50 ml Gordon’s Premium Pink Gin
75 ml Sprite
Een barmaatje prosecco
Aardbei en framboos voor garnering

Bereiding
Neem een copaglas of groot wijnglas en vul deze tot aan de rand met ijsklontjes. Voeg 50 ml Gordon's Premium Pink toe, 75 ml Sprite toe en een barmaatje Prosecco. Roer het geheel zeer licht door. Garneer het glas naar smaak met aardbei en framboos.


Bloody Mary

Ingrediënten
50 ml Ketel One vodka
10 ml vers citroensap
100 ml tomatensap
Tabasco
Worcestersaus
Zout en peper

Bereiding
Mix alle ingrediënten voorzichtig in een mengbeker. Wrijf vervolgens de rand van het highball-glas in met citroen. Haal het glas door zout- en peperkorrels en vul het driekwart met ijsklontjes. Giet nu het mengsel over in het gegarneerde highball-glas. Voorzichtig, zodat je je mooi opgemaakte rand niet aantast. Maak de Bloody Mary af met een schijfje citroen, een cherrytomaatje en zwarte peper en zout naar eigen inzicht.


St. Germain Spritz

Ingrediënten
2 delen Grey Goose vodka
1,5 deel St-Germain vlierbloesem-likeur
2 delen sodawater
2 schijfjes limoen

Bereiding
Meng vodka, St-Germain en limoensap in een cocktialshaker. Aftoppen met ijsblokjes en schud stevig. Gier voorzichtig over in een gekoelde flute en vul het geheel aan met sodawater. Roerstaafje erin en klaar!


Jameson Caskmates IPA Fizz

Ingrediënten
40 ml Jameson Caskmates
5 ml bananenlikeur
80 ml India Pale Ale (IPA)
Grapefruitsap

Bereiding
Schenk de Jameson Caskmates, gevolgd door een scheutje Crème de Banane. Vul het glas met ijs en schenk de IPA erbij. Knijp wat grapefruitsap over de mix en garneer de cocktail met een schijfje grapefruit.


Damrak Gin & Tonic

Ingrediënten
40 ml Damrak Gin
150 ml Thomas Henry tonic
2 sinaasappelschijfjes

Bereiding
Vul een groot wijnglas met ijs en schenk de Damrak Gin in. Vul het glas met de tonic. Roer het geheel door en garneer met de schijfjes sinaasappel.


Jerry loves Ginger

Ingrediënten
40 ml Sailor Jerry Spiced Rum
150 ml Thomas Henry Ginger Ale
2 limoenpartjes

Bereiding
Vul een groot wijnglas met ijs en schenk de Sailor Jerry Spiced Rum in. Vul het glas met de ginger ale. Knijp de limoenpartjes uit boven het glas en voeg de partjes ook toe. Even roeren.


Drunken Me Cocktail

Tartare van Hollandse Nieuwe met schuim van wakame, gelei van sake en krokant van kombu. Lees verder

cocktails vis voorgerecht

3 ongewoon lekkere cocktail recepten met Hendrik's Gin

Hendrick’s Gin is geïnfuseerd met bijzondere essences van komkommer en rozenblaadjes. Dit ongebruikelijke duo wordt daarnaast verrijkt door 11 zorgvuldig geselecteerde botanische ingrediënten, afkomstig uit alle uithoeken van de wereld. Lees verder

cocktails happyhour feestdagen

BBQ op je balkon: 8 tips

Je bent jong en je wilt wat. Een barbecue organiseren bijvoorbeeld. Maar hier komt het. Je woont in een appartement met balkon. Paniek? Nergens voor nodig! Want met deze tips organiseer jij een top barbecue op jouw terras. Lees verder

bbq cocktails vegetarian