Nog geen Makro-pas?

Word Makro-pashouder

NS-Business Card nu ook voor internationale treinreiziger

14 april 2014 - Zakelijke treinreizigers kunnen vanaf 15 april 2014 met hun NS-Business Card ook internationaal reizen. Daarmee is het nu mogelijk om met één kaart gebruik te maken van al het openbaar vervoer in Nederland en reizen te boeken naar meer dan 3000 buitenlandse treinbestemmingen. Hierbij worden de tickets maandelijks met de werkgever verrekent. Frankfurt, Brussel en Parijs zijn voor zakelijke reizigers de belangrijkste buitenlandse bestemmingen.

Eenvoudig naar het buitenland

NS wil het voor zakelijke reizigers eenvoudiger maken om internationaal te reizen. Joost Ravoo, directeur Zakelijk bij NS: "Uit klantonderzoek blijkt dat 20% van de zakelijke reizigers in Nederland ook naar het buitenland wil reizen met de NS-Business Card. Steeds meer zakenreizigers verkiezen de trein boven het vliegtuig. Met name voor bestemmingen tot 500 kilometer is de trein populair. Luchthavens liggen vaak ver buiten de stad, waar internationale treinen doorrijden tot het hart van de stad. Ook de mogelijkheid om in de trein te kunnen werken en bereikbaar te zijn wordt door de zakelijke reiziger hoog gewaardeerd."

Geen declaraties

Een zakelijke reiziger kan online inloggen om zijn internationale reis te boeken. De tickets worden automatisch verrekent met de werkgever, waardoor achteraf declareren verleden tijd is. Zo kan de zakenreiziger nu ook eenvoudig naar het buitenland reizen.

Groei NS-Business Card, reizen op rekening

Het aantal gebruikers van de NS Business Card nam afgelopen kwartaal toe van 210.000 naar bijna 250.000. De introductie van de vernieuwde NS-Business Card zorgde voor een groei van het aantal zakelijke kilometers op rekening van bijna 20% ten opzichte van het jaar ervoor. Het reduceren van kosten is voor werkgevers een belangrijke reden om hun werknemers een NS-Business Card te bieden. Gemiddeld is openbaar vervoer 30% goedkoper dan een auto. Daarnaast helpt het werkgevers bij het behalen van hun duurzaamheidsdoelstellingen. De trein levert een CO2-reductie op van 75% ten opzichte van de auto.