Nog geen Makro-pas?

Word Makro-pashouder

Passie voor pasta

25 maart 2014 - Pastabedrijf NonnaPepa draaide drie jaar lang op twee handen. Van bereiden tot bezorgen, Constanza Pelaez (44) regelde alles zelf. Toen ze vanuit de retailmarkt de vraag kreeg om diepvriesravioli te leveren, hielpen de coaches van Makro haar in korte tijd haar hele bedrijfsvoering omgooien. Resultaat: een succesvol concept met een koninklijk tintje.

Goud in handen

Pelaez geloofde vanaf het begin heilig in het project. “Dat vertrouwen kreeg ik ook van koningin Máxima, groot voorstander van microkredieten. Zij zag mijn idee zitten en adviseerde coaching via Qredits. Bovendien was NonnaPepa al jaren een succesformule, dus ik wist dat ik goud in handen had. Deze stap richting de retailmarkt voelde slechts alsof ik een zijweggetje insloeg.” “Met die positiviteit ging Constanza het coachingtraject in”, zegt Tunnissen. “In eerste instantie zouden we slechts meedenken over de lay-out van de verpakking. Maar we kregen door haar energie zoveel plezier in het project, dat
passie-voor-pasta

we Maar we kregen door haar energie zoveel plezier in het project, dat we haar uiteindelijk in het hele proces, van productie tot supermarkt, coachten. We stelden onder meer onze netwerken beschikbaar, hielpen haar met het kostenplaatje en adviseerden over de ontwikkeling van diepvriesverpakkingen.

Tak-tak-tak

Pelaez: “Het was erg fijn dat de experts van Makro hier al ervaring mee handen. De communicatie verliep heel goed. Stelde ik een vraag, dan kreeg ik direct antwoord. Het was echt ‘tak-tak-tak’. Dat teamwork werkt, heeft Makro daarmee wel laten zien.” Tunnissen is het daar helemaal mee eens. “Zonder Constanza’s gedrevenheid was dit project niet zo succesvol geweest”, benadrukt hij. “Ze pakte onze adviezen heel snel op en kon snel schakelen. Daardoor is het ons gelukt om in korte tijd een voortreffelijk concept neer te zetten.”

Micro vs. macro

Makro kan volgens Tunnissen leren van ondernemers als Pelaez. “Als groothandel richten wij ons op de massa. Constanza liet me inzien dat het soms ook goed is om micro te denken in plaats van macro: minder heroverwegen en praten, maar gewoon doen. Constanza is hét voorbeeld van hoe een horecaidee kan lukken, als je maar een doel hebt. En passie.” Pelaez: “Passie, creativiteit, verantwoordelijkheid, tijd en hard werken: dat zijn de ingrediënten voor goed ondernemerschap.”