MAKRO KWALITEIT - OP ALLE NIVEAUS

Wij leven kwaliteit: hoogste normen, van de producent tot de klant, dat is waar wij naar streven. Onze kwaliteitsbelofte gaat verder dan het voldoen aan de geldende regelgeving. Daarom testen wij veel van onze producten in een grote proefkeuken onder het oog van professionele koks.

WAAROM je kan VERTROUWEN OP DE KWALITEITSBELOFTE VAN METRO

Iedereen die met voedsel te maken heeft, draagt verantwoordelijkheid voor de kwaliteit van producten, processen en diensten. Jouw lokale Makro Groothandel leeft en ademt kwaliteit. Wij besteden speciale aandacht aan de wensen en eisen van onze klanten. Als onderdeel van een internationaal handelsconcern beschikken wij over een eigen kwaliteitsborgingssysteem.

Deskundige controleurs

Hun taak bestaat erin de producten van de ultraverse afdelingen (vis, vlees, fruit en groenten) te controleren. Voor elke verpakking controleren ze de reglementaire normen (verplichte informatie, variëteit, grootte, enz.). Vervolgens controleren zij de hygiënische kwaliteit van het product, de versheid, de kleur... Pas na deze validatie worden de producten in de handel gebracht. Als er een probleem is, worden ze gewoon geweigerd.

Kwaliteit en veiligheid

Onze voedingsdeskundigen zijn speciaal opgeleid. Zij zorgen voor de doeltreffendheid van het kwaliteitssysteem en de voortdurende verbetering ervan. Zij zijn vertrouwd met de beste praktijken en zorgen voor de conformiteit van de producten vanaf de etikettering tot de plaatsing in de rekken. Controle van opslagtemperaturen, milieuhygiëne en traceerbaarheid van producten: alles onder controle.

Test keuken

Naast de chemische, fysische en bacteriologische analyses die door de kwaliteitsafdeling worden uitgevoerd, heeft Makro besloten om nog verder te gaan in de controle van de kwaliteit en de smaak van haar producten. In de Makro proefkeuken kunnen onze experts de producten testen door er in reële omstandigheden mee te werken: opslaan, uitpakken of verplaatsen. De producten worden regelmatig gecontroleerd en op de proef gesteld.

TOP STANDAARDEN

Het gemeenschappelijke doel van fabrikanten en detailhandelaren is veilig voedsel en producten waarvan de oorsprong volledig kan worden getraceerd. Makro biedt klanten meer producten met certificeringen en testzegels dan welk ander detailhandelsbedrijf ook.

HACCP

Een van de basispunten om de voedselveiligheid en HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Points) van een horecazaak te waarborgen, is hygiëne. Daarom hebben wij bij Makro complete schoonmaak programma's speciaal voor horecagelegenheden.

ISO 9001 standaard

Het doel is een kwaliteitszorgsysteem in te voeren om de klantentevredenheid voortdurend te verbeteren door producten en diensten van hoge kwaliteit te leveren.

ISO 22000 standaard

Deze richtlijn, die speciaal bedoeld is om de voedselveiligheid te garanderen, bevat alle eisen die worden opgelegd aan alle bedrijven die deel uitmaken van de voedselproductieketens. Van de producenten tot in het schap.

ISO 26000 standaard

METRO is ISO 26000 gecertificeerd. Wij zetten ons in op 4 gebieden: betrokkenheid van klanten en werknemers, sociale verantwoordelijkheid en lokale ontwikkeling.

ISO 50001 standaard

De ISO 50001-certificering is gericht op de voortdurende verbetering van energieprestaties. Het stelt de eisen van het energiebeheersysteem (EMS) vast.