Nog geen Makro-pas?

Word Makro-pashouder

Scheveninger’ Best

Nieuw kwaliteitslabel voor dagverse Noordzeevis, als eerste verkrijgbaar bij Makro

Diemen, 13 mei 2011 - Vanaf vandaag breidt Makro als eerste groothandel in Nederland haar dagverse ultrafresh-assortiment uit met meerdere vissoorten die het kwaliteitslabel Scheveninger’Best dragen. Dit label staat voor de kwaliteit van dagverse vis, dat op een duurzame wijze is gevangen in de Noordzee. Dagelijks worden de zeventien vestigingen van Makro bevoorraad met tientallen soorten verse vis die rechtstreeks afkomstig zijn van de visafslag in Scheveningen. Scheveninger’Best, het eerste merk voor verse vis, is hier een aanvulling op. Het op verantwoorde wijze vangen van vis en kwaliteit staan hoog in het vaandel bij Makro.

"Onze visafdeling neemt een unieke en belangrijke positie in binnen de organisatie. Wij dragen de visserij een warm hart toe en goede inkoop van vis is dan ook van groot belang om de kwaliteit ervan te kunnen waarborgen. Met Scheveninger’Best, voegt Makro voor ondernemers een nieuwe groep topkwaliteitsproducten toe aan haar visassortiment. Wij hebben een zeer nauwe relatie met Scheveningen, zo zijn onze inkopers elke dag op de afslag. Ik ben er dan ook heel trots op dat wij als eerste en enige groothandel dit nieuwe kwaliteitslabel aan ons visassortiment kunnen toevoegen", aldus Jean-Pierre Bienfait, algemeen directeur Makro Nederland.

Visafdeling is bedieningsafdeling

De visafdeling bij Makro is een afdeling waar ondernemers worden bediend door vakspecialisten. Dit zijn medewerkers die hun vak verstaan en naast hun praktijkervaring een zeer gedegen vakopleiding hebben. Medewerkers van de visafdeling krijgen een intensief opleidingsprogramma (o.a. SVO mbo-traject) aangeboden, om ondernemers van goed advies te kunnen voorzien. Daarnaast zijn alle visafdelingen MSC-gecertificeerd. Daarmee voldoen de operationele procedures aan de standaard van het Marine Stewardship Council voor traceerbaarheid; de internationale organisatie en standaard voor duurzame visserij.

Partner voor horecaondernemers

Het uitbreiden van het ultra-freshassortiment met Scheveninger’Best, is een volgende stap van Makro om horeca en andere ondernemers nog beter van dienst te kunnen zijn. Door het bieden van totaaloplossingen onder één dak, met een uitgebreid food- en non-foodassortiment, wil Makro ondernemers helpen succesvol te zijn. Het ondernemers gemakkelijker en efficiënter maken, zijn hierbij belangrijke uitgangspunten. Dit jaar heeft Makro haar openingstijden al verruimd met zondagopeningen en tevens bezorgdiensten en klantbezoekersteams opgezet om daadwerkelijk partner te zijn voor (horeca-) ondernemers.

Makro Nederland

Makro Nederland heeft in Nederland 17 groothandelvestigingen. De organisatie heeft een food- en non-foodassortiment van meer dan 50.000 artikelen onder een dak. Makro wil het haar klanten nog gemakkelijker maken met een uitgebreid pakket van producten en diensten. Makro biedt werk aan meer dan 5.400 medewerkers. Makro Nederland is onderdeel van METRO Cash & Carry International.

METRO Cash & Carry International

METRO Cash & Carry International is vertegenwoordigd in 30 landen met meer dan 680 zelfbedieningsgroothandels. Met meer dan 100.000 medewerkers wereldwijd heeft het bedrijf een omzet gerealiseerd van ongeveer € 31 miljard in 2010. METRO Cash & Carry is een sales-divisie van METRO Group en een van de grootste en meest prominente internationale retailbedrijven. In 2010 heeft METRO Group een omzet van ongeveer € 67 miljard gerealiseerd. Het bedrijf telt circa 283.000 werknemers en heeft meer dan 2100 verkooppunten in 33 landen. De prestatie van de METRO Group is gebaseerd op de kracht van haar verschillende verkoopdivisies, die onafhankelijk opereren in hun respectievelijke marktsegmenten:

 • Metro / Makro Cash & Carry - de internationale marktleider in self-service groothandel
 • Real hypermarkets, Media Markt en Saturn - Europees marktleider in de consumenten elektronica
 • Galeria Kaufhof warenhuizen
Meer informatie staat op: www.metrogroup.de en www.makro.nl

Voor vragen kunt u terecht bij


Metro Cash & Carry Nederland B.V.
Spaklerweg 50-52
1114 AE Amsterdam-Duivendrecht
Telefoon: 020 - 39 80 200 

Perscentrum

Persberichten 2014
  Persberichten 2013
   Persberichten 2012
    Persberichten 2011
     Persberichten 2010