Nog geen Makro-pas?

Word Makro-pashouder

Makro geeft gas!

Eerste Groengasvulpunt en gratis elektrisch oplaadpunt bij Makro geopend

Amsterdam, 8 oktober 2012 - Makro heeft vandaag op haar Amsterdamse vestiging haar eerste Groengasvulpunt en elektrisch oplaadpunt feestelijk geopend. Het ondersteunen van ‘groen vervoer’ op haar eigen tankstations is een volgende stap in het proactieve duurzaamheidsbeleid van Makro. Bovendien gaf de grootste groothandel van Nederland zo alvast een cadeautje aan de Dag van de Duurzaamheid op woensdag 10 oktober. Makro is de eerste groothandel met een Groengasvulpunt voor haar klanten.

De officiële presentatie van het Groengasvulpunt werd verricht door Jean-Pierre Bienfait, algemeen directeur van Makro Nederland, milieuwethouder Barbera Veltkamp (gemeente Ouder-Amstel) en Pelle Schlichting, één van de oprichters en directeuren van samenwerkingspartner OrangeGas. Deze partner realiseert en exploiteert voor 100% de Groengasvulpunten. Daarmee is OrangeGas een ideale partner in duurzaam ondernemen gezien vanuit de trends in de markt en de behoeften van ondernemers. “Makro Nederland heeft duurzaam ondernemen hoog in het vaandel staan. Als onderneming helpen we ondernemers; ook op het gebied van duurzaamheid”, aldus Bienfait, algemeen directeur van Makro. “Deze groene tankmogelijkheden passen perfect in het proactieve duurzaamheidsbeleid waarvoor ook ons moederbedrijf Metro Group staat.” Ook vergunningverlener Barbera Veltkamp, milieuwethouder Ouder-Amstel, is blij met de ontwikkeling bij Makro: “Onze gemeente stimuleert en faciliteert elektrisch rijden en het tanken van groengas. Wij waarderen dit initiatief van Makro om ondernemers daarin te ondersteunen dan ook zeer. Makro laat zien dat service en duurzaam ondernemen hand in hand gaan.”


Voor vragen kunt u terecht bij


Metro Cash & Carry Nederland B.V.
Spaklerweg 50-52
1114 AE Amsterdam-Duivendrecht
Telefoon: 020 - 39 80 200 

Perscentrum

Persberichten 2014
  Persberichten 2013
   Persberichten 2012
    Persberichten 2011
     Persberichten 2010
      Ingebruikname-Groengasvulpunt
      Algemeen Directeur Makro Jean-Pierre Bienfait, 
      milieuwethouder gemeente Ouder-Amstel Barbera Veltkamp

      Onderdeel van proactief duurzaamheidsbeleid

      Het proactieve duurzaamheidsbeleid van Makro is erop gericht om ondernemend Nederland zo duurzaam mogelijk te helpen nog succesvoller te worden. Dat doet Makro op productniveau met bijvoorbeeld het aanbieden van Fairtrade-producten en het hanteren van het MSC-keurmerk voor maar ook met leveranciers, medewerkers en de samenleving als geheel. Het Groengasvulpunt en de mogelijkheid voor klanten om gratis elektrisch op te laden sluiten daar naadloos op aan. Met deze nieuwe dienstverlening kunnen ondernemers binnen in de vestigingen duurzaam hun voorraden inslaan en vervolgens buiten duurzaam tanken.

      Ingebruikname-elektrisch-oplaadpunt
      Milieuwethouder gemeente Ouder-Amstel Barbera Veltkamp, 
      Algemeen Directeur Makro Jean-Pierre Bienfait

      Opmaat voor de Dag van de Duurzaamheid

      Met de opening van het eerste Groengasvulpunt en het elektrisch oplaadpunt gaf Makro alvast de opmaat naar de Dag van de Duurzaamheid op 10 oktober. Die dag (10-10) vinden er in heel Nederland duizenden duurzaam gevangen vis. Verder streeft Makro naar duurzame interne processen (Lean&Green Award) en duurzame relaties – niet alleen met klanten, duurzame activiteiten plaats, van symposia en kortingsacties tot boekpresentaties en kringgesprekken met basisschoolleerlingen. Makro doet ook mee. Zo organiseert Makro Breda die dag een groot duurzaam mobiliteitsevenement op het buitenterrein van haar vestiging. Ook organiseren veel Makro-vestigingen lunches, proeverijen of doen mee aan het nationaal integratiediner om daarmee te bouwen aan duurzame relaties met medewerkers en/of klanten.

      Over Makro in Nederland

      Professionele klanten die zijn ingeschreven bij de Kamer van Koophandel – zoals ondernemers, ZZP’ers, vertegenwoordigers van verenigingen en stichtingen – vinden bij Makro een compleet food- en non-foodassortiment van meer dan 60.000 kwaliteitsproducten onder één dak. Daarnaast biedt Makro diensten (zoals bezorging en klantbezoeken) en trainingen aan voor ondernemers om hen te helpen het maximale uit hun onderneming te kunnen halen. Makro vernieuwt: van zelfbedieningsgroothandel naar een maatschappelijk betrokken partner voor ondernemend Nederland. Bij Makro Nederland (17 vestigingen, bezorgdiensten en online-verkoop) werken meer dan 5.000 mensen. Het bedrijf is onderdeel van Metro Cash & Carry International.

      Over OrangeGas

      OrangeGas realiseert en exploiteert Groengasvulpunten. OrangeGas levert 100% Groengas en is hiermee koploper in de markt. Eind 2012 zullen er totaal meer dan 100 vulpunten zijn door heel Nederland, waarvan ruim 40 OrangeGas-locaties.