Nog geen Makro-pas?

Word Makro-pashouder

Makro feestpakketten start kerstpakkettenproductie

Eerste kerstpakket voor de Voedselbank

MakroKerstpakketten
MakroKerstpakketten
Duiven, 24 september 2012 - Vandaag heeft Makro het startsein gegeven om de productiebanden te laten draaien voor de kerstpakketten 2012. In de eigen inpakcentrale in Duiven is gestart met het produceren van meer dan 1 miljoen kerstpakketten voor ondernemers en hun medewerkers en relaties. Het allereerste kerstpakket dit jaar is gemaakt voor de Voedselbank. Makro draagt namelijk dit jaar van een drietal kerstpakketten uit haar assortiment 2 euro per verkocht pakket af aan de Voedselbanken Nederland.

Ronald Gravendijk, directeur Makro Feestpakketten; ‘In onze inpakcentrale wordt de komende 3 maanden door meer dan 400 medewerkers gewerkt om veel Nederlanders voor de kerst hun welverdiende kerstpakket te kunnen geven. Wij zien dat ondanks de economisch lastige tijden, ondernemers juist nu investeren in het waarderen van hun relaties zowel naar hun medewerkers als naar klanten’.

Voor vragen kunt u terecht bij


Metro Cash & Carry Nederland B.V.
Spaklerweg 50-52
1114 AE Amsterdam-Duivendrecht
Telefoon: 020 - 39 80 200 

Perscentrum

Persberichten 2014
  Persberichten 2013
   Persberichten 2012
    Persberichten 2011
     Persberichten 2010

     Makro helpt als partner van ondernemend Nederland haar klanten met producten, diensten en kennisdeling. ‘Maatschappelijk verantwoord ondernemen is daarbij de handelwijze. Daarom hebben we juist dit jaar drie kerstpakketten in ons assortiment opgenomen waarvan we van ieder verkocht pakket 2 euro bijdragen aan Voedselbanken in Nederland. Wij vinden het belangrijk om op deze wijze ons steentje bij te dragen aan zij die het nu het hardst nodig hebben’, aldus Ronald Gravendijk. 

     Meer dan 50 verschillende pakketten worden vanaf vandaag ingepakt. Met nog ruim 90 dagen tot kerst wordt er overuren gedraaid in de inpakcentrale. Het betekent dat er dagelijks zo’n 15.000 kerstpakketten worden ingepakt op volledige capaciteit op de 4 productielijnen. Deze pakketten zijn vanaf 16 oktober beschikbaar in alle Makro-vestigingen in Nederland. Daarnaast bevindt zich in iedere vestiging een aparte showroom waar vakspecialisten klanten kunnen helpen aan maatwerkoplossingen om hun waardering naar relaties (waaronder hun medewerkers en klanten) te kunnen laten blijken.

     Over Makro Feestpakketten

     Met meer dan 25 miljoen kerstpakketten in de afgelopen 40 jaar is Makro Feestpakketten marktleider op het gebied van kerst- en feestpakketten. Makro is marktleider door vernieuwing en stelt ongeveer 1.4 miljoen feestpakketten per jaar samen. De groothandel bedient daarmee ongeveer een kwart van de Nederlandse feestpakkettenbranche. In de 17 Makro-vestigingen wordt een uitgebreid assortiment kerstpakketten aangeboden, gebaseerd op verschillende trends en samenwerkingsverbanden met MVO-partners zoals Voedselbanken Nederland, Make A Wish, War Child, Oxfam Novib etc.

     Daarnaast is er de mogelijkheid voor werkgevers om zelf een pakket samen te stellen. Uiteraard staan daarbij Makro-adviseurs klaar voor deskundig advies en maatwerk. Voor het zelf samenstellen van kerstpakketten kunnen bedrijven een keuze maken uit meer dan 1.800 artikelen.  De maatwerk-kerstpakketten zijn te bestellen in de speciale showrooms bij Makro-vestigingen. Ook via www.makrofeestpakketten.nl is het mogelijk om te bestellen. Tevens bestaat het speciale online keuzeconcept: www.cadeaucarrousel.nl en www.bonselect.nl

     Over Makro Nederland

     Professionele klanten die zijn ingeschreven bij de Kamer van Koophandel – zoals ondernemers, ZZP’ers, vertegenwoordigers van verenigingen en stichtingen – vinden bij Makro een compleet food- en non-foodassortiment van meer dan 60.000 kwaliteitsproducten onder één dak. Daarnaast biedt Makro diensten (zoals bezorging en klantbezoeken) en trainingen aan voor ondernemers om hen te helpen het maximale uit hun onderneming te kunnen halen. Makro vernieuwt: van zelfbedieningsgroothandel naar een maatschappelijk betrokken partner voor ondernemend Nederland. Bij Makro Nederland (17 vestigingen, bezorgdiensten en online-verkoop) werken meer dan 5.000 mensen. Het bedrijf is onderdeel van Metro Cash & Carry International.