Nog geen Makro-pas?

Word Makro-pashouder

Olaf Koch, CEO Metro Group, opent nieuw hoofdkantoor Makro

Amsterdam, 26 juli 2012 – Olaf Koch, CEO van de internationaal opererende Metro Group, opende vanmiddag het nieuwe hoofdkantoor van Makro Nederland in het markante gebouw ‘Zuidpark’ aan de Spaklerweg in Amsterdam. Olaf Koch onthulde, samen met Jean-Pierre Bienfait, algemeen directeur Makro Nederland, de ‘gouden Makro-kar’ in het hoofdkantoor. Deze symboliseert de vernieuwingen die Makro doorvoert en waarmee de groothandel zich profileert als partner voor ondernemend Nederland om ondernemers succesvoller te laten zijn.

'Wij zijn zeer blij en ook trots op het feit dat ons hoofdkantoor nu is gevestigd in 'Zuidpark', aldus Jean-Pierre Bienfait. Zuidpark is een bedrijvencomplex waar duurzaam ondernemerschap en het nieuwe werken op een bijzondere wijze bij elkaar zijn gebracht. Het gebouw is herontwikkeld vanuit de gedachte dat het gebouw energie en creativiteit van mensen samenbrengt in een duurzame omgeving. 'Creativiteit in ondernemerschap is het thema waarmee wij ondernemers willen helpen het maximale uit hun onderneming te halen. Dat doen we niet meer met alleen ons productassortiment, maar juist met allerlei aanvullende diensten en trainingen', aldus Bienfait.

De onthulling van de gouden Makro-kar symboliseert de vernieuwingen die Makro doorvoert om ondernemers te helpen succesvoller te zijn. 'Ondernemers leggen bij Makro spreekwoordelijk gezien niet langer meer alleen producten op hun Makro-kar als zij ons bezoeken, maar ook andere zaken zoals diensten en trainingen. Denk daarbij aan workshops op het gebied van koffie, kaas en wijn, adviezen hoe slim in te kopen of bezoeken van adviseurs in het bedrijf van de ondernemer', aldus Bienfait. De komende maanden zullen nog diverse initiatieven hiervoor worden gelanceerd waarmee het partner zijn van ondernemend Nederland verder wordt ingevuld.Voor vragen kunt u terecht bij


Metro Cash & Carry Nederland B.V.
Spaklerweg 50-52
1114 AE Amsterdam-Duivendrecht
Telefoon: 020 - 39 80 200 

Perscentrum

Persberichten 2014
  Persberichten 2013
   Persberichten 2012
    Persberichten 2011
     Persberichten 2010
      gouden-kar
      Olaf Koch, CEO Metro Group (links) opende vanmiddag het nieuwe hoofdkantoor van Makro Nederland in het markante gebouw ‘Zuidpark’. Samen met Jean-Pierre Bienfait, algemeen directeur Makro Nederland (rechts) onthulde hij de ‘gouden Makro-kar’ in het nieuwe hoofdkantoor. Deze staat symbool voor de vernieuwing van Makro in het helpen ondernemers succesvoller te laten zijn.

      Makro Nederland

      Professionele klanten die zijn ingeschreven bij de Kamer van Koophandel – zoals ondernemers, ZZP’ers, vertegenwoordigers van verenigingen en stichtingen – vinden bij Makro een compleet food- en non foodassortiment van meer dan 60.000 kwaliteitsproducten onder één dak. Daarnaast biedt Makro diensten (zoals bezorging en klantbezoeken) en trainingen aan voor ondernemers om hen te helpen het maximale uit hun onderneming te kunnen halen. Makro vernieuwt; van zelfbedieningsgroothandel naar een maatschappelijk betrokken partner voor ondernemend Nederland. Bij Makro Nederland (17 vestigingen, bezorgdiensten en online verkoop) werken meer dan 5.000 mensen. Het bedrijf is onderdeel van Metro Cash & Carry International. 

      METRO Cash & Carry International

      METRO Cash & Carry International is vertegenwoordigd in 29 landen met meer dan 700 zelfbedieningsgroothandels. Met meer dan 120.000 medewerkers wereldwijd heeft het bedrijf een omzet gerealiseerd van ongeveer € 31 miljard in 2011. METRO Cash & Carry is een sales-divisie van METRO Group en een van de grootste en meest prominente internationale retailbedrijven. In 2011 heeft METRO Group een omzet van ongeveer € 67 miljard gerealiseerd. Het bedrijf telt circa 280.000 werknemers en heeft meer dan 2.200 verkooppunten in 32 landen. De prestatie van de METRO Group is gebaseerd op de kracht van haar verschillende verkoopdivisies, die onafhankelijk opereren in hun respectievelijke marktsegmenten:

      • Metro / Makro Cash & Carry - de internationale marktleider in self-service groothandel
      • Real hypermarkets, Media Markt en Saturn - Europees marktleider in de consumenten elektronica
      • Galeria Kaufhof warenhuizen