Voedselbank ontvangt forse donatie van 40 pallets met levensmiddelen van Makro

Amsterdam, 8 februari 2013Ambassadeur van de Voedselbank René Froger nam vandaag de opbrengst van een grote actie van Makro en zijn ondernemende klanten in ontvangst. Froger ontving symbolisch een ‘grote vis’. Deze vis staat voor een enorme partij van maar liefst 40 pallets levensmiddelen, ter waarde van 75.000 euro. Vele klanten van de Voedselbank kunnen meeprofiteren van deze donatie.

Voor vragen kunt u terecht bij


AmbassadeurReneFrogerneemtvanMakroeendonatieterwaardevan75000inontvangst
Ambassadeur van Voedselbanken Nederland René Froger neemt van Makro een forse donatie ter waarde van 75.000 euro in ontvangst. Ambassadeur van Voedselbanken Nederland Réne Froger, algemeen directeur Makro Jean-Pierre Bienfait, vakspecialist Makro

Makro verkocht in 2012 speciale kerstpakketten waarvan een deel van de opbrengst ten goede komt aan de Voedselbank. De totale opbrengst die Makro, mede namens haar klanten, heeft overhandigd bedroeg 75.000 euro. 
Metro Cash & Carry Nederland B.V.
Spaklerweg 50-52
1114 AE Amsterdam-Duivendrecht
Telefoon: 020 - 39 80 200 

Perscentrum

Persberichten 2014
  Persberichten 2013
   Persberichten 2012
    Persberichten 2011
     Persberichten 2010
     De bekendmaking van het resultaat van de actie en de symbolische overdracht door het uitreiken van een ‘grote vis’, gebeurde tijdens een feestelijke bijeenkomst op de verse visafdeling van Makro. Deze ‘grote vis’ refereert naar het logo van de Voedselbank. Makro Nederland heeft al jaren een goede en brede samenwerking met de Voedselbank. Naast de periodieke levering van flinke hoeveelheden levensmiddelen door de vestigingen, worden er ook extra acties gehouden waarvan de opbrengst naar de Voedselbank gaat.

     "Voedselbanken Nederland is uiteraard enorm blij met deze forse donatie. Wij gaan de aangeboden artikelen zo snel mogelijk verdelen over de voedselbanken in het land, zodat de levensmiddelen direct kunnen worden uitgedeeld", zei René Froger, ambassadeur van de Voedselbanken Nederland.
      
     Makro werkt al vele jaren samen met de Voedselbank. "Juist als een grote aanbieder van levensmiddelen vinden we het belangrijk om niet alleen partner te zijn voor ondernemers, maar ook maatschappelijk mee te helpen. Veel van onze vestigingen hebben een vanzelfsprekende samenwerking met lokale voedselbanken en voorzien deze met regelmaat van levensmiddelen", aldus Jean-Pierre Bienfait, algemeen-directeur Makro Nederland. "Makro draagt de Voedselbank een warm hart toe en zal de aankomende jaren de samenwerking nog meer intensiveren en uitbreiden."

     Over Makro in Nederland

     Over Makro in Nederland
     Professionele klanten die zijn ingeschreven bij de Kamer van Koophandel – zoals ondernemers, zzp’ers, vertegenwoordigers van verenigingen en stichtingen – vinden bij Makro een compleet food- en non-foodassortiment van meer dan 60.000 kwaliteitsproducten onder één dak. Daarnaast biedt Makro diensten (zoals bezorging en klantbezoeken) en trainingen aan voor ondernemers om hen te helpen het maximale uit hun onderneming te kunnen halen. Makro vernieuwt: van zelfbedieningsgroothandel naar een maatschappelijk betrokken partner voor ondernemend Nederland. Bij Makro Nederland (17 vestigingen, bezorgdiensten en online-verkoop) werken meer dan 5.000 mensen. Het bedrijf is onderdeel van Metro Cash & Carry International.