Nog geen Makro-pas?

Word Makro-pashouder

Meer informatie

Zo werkt Makro Pro

 • Met een Makro Pro pas spaar je voor Pro Punten. Deze ontvang je bij elke bestede euro. De waarde van 1 Pro punt is 1 cent.
 • Hoeveel Pro punten je per bestede euro ontvangt is afhankelijk van je Makro Pro status. Deze wordt toegekend op basis van je bestedingspatroon en is Silver, Gold of Platinum.
 • Pro punten kunnen bij de kassa worden verzilverd.
 • Ben je een Gold of Platinum klant, dan kan je per kwartaal kiezen uit punten sparen of directe korting aan de kassa.
 • Vier keer per jaar kijken we of je een hogere status hebt verdiend. En slechts een keer per jaar kijken we of je een lagere status krijgt.

     Veel gestelde vragen

Rekenvoorbeelden

Blokje-silver
Blokje-gold
Blokje-Platinum

Meer weten?

Bekijk de support per pas

Makro Pro Silver
Silver
Makro Pro Gold
Gold
Makro Pro Platinum
Platinum
Besteding min. € 150,-
per kwartaal
min. € 1.500,-
per kwartaal
min. € 15.000,-
per kwartaal
Pro Punten sparen per bestede euro
(1 punt is 1 cent waard)
1 2 4
Óf directe korting bij de kassa 2% 4%
Aparte parkeerplaats
Vervroegde openingstijden
(Al vanaf 07.00 uur)
Eigen klantmanager
Gratis toegang tot evenementen

Veel gestelde vragen:

Wat is Makro Pro?
 • Makro Pro is het loyalty programma van Makro. Iedere ondernemer krijgt de kans om zich hiervoor te registreren. Makro Pro is een programma dat klanten van Makro beloont met een ‘bedrijfs-’korting, extra service en in de toekomst exclusieve content en relevante informatie.
Hoe kan ik me aanmelden voor Makro Pro?
 • Aanmelden voor Makro Pro kan alleen gedaan worden door de beslissingsbevoegde van het bedrijf. Kom langs in één van onze vestigingen en meld je aan bij de afdeling klantenservice.

Wat is Makro Pro kwalificatie kwartaal?
 • Makro maakt gebruik van de kalender kwartalen. 1e kwartaal (januari, februari, maart) 2e kwartaal (april, mei, juni), 3e kwartaal (juli, augustus, september) 4e kwartaal (oktober, november december). Per kwartaal kijken we of je een hogere status verdient. Deze wordt dan actief op de eerste dag van het volgende kwartaal.
Wat is het verschil tussen kwalificatiepunten en besteedbare punten?
 • Kwalificatiepunten zijn punten die je status bepalen, deze zijn afhankelijk van de besteding die je bedrijf per kwartaal bij Makro doet. Kwalificatiepunten van alle pashouders worden gezamenlijk opgeteld.
 • Besteedbare of Pro Punten zijn punten die je opbouwt door middel van aankopen die je bij Makro vestigingen doet. De hoeveelheid punten die je per euro ontvangt is afhankelijk van je Makro Pro status. De punten worden berekend op basis van het factuurbedrag inclusief btw, nadat alle andere kortingen zijn verrekend. Deze punten kun je verzilveren bij de kassa in een Makro vestiging.
Ik heb een Makro Pro pas ontvangen, maar ik verzamel nog geen punten. Waarom is dit?
 • Afhankelijk van je status in het Loyalty Programma spaar je punten bij de besteding die je bij Makro doet. Als je ingeschreven bent als Makro Pro maar je nog niet gekwalificeerd hebt voor Silver, Gold of Platinum status ontvang je alleen kwalificatiepunten. Zodra je de status Silver, Gold of Platinum hebt bereikt ontvang je per bestede euro Makro Pro punt(en).
Krijg ik korting via Makro Pro op al mijn gekochte producten?
 • Er zijn producten en diensten uitgesloten voor het programma. De volgende goederen zijn uitgesloten van Makro Pro, zowel voor het verkrijgen van een Status (Kwalificatiepunten) als voor het sparen en inwisselen van Pro punten en Directe korting: tabak, alcoholische dranken, geneesmiddelen, zuigelingenvoeding tot 1 jaar/babyvoeding, beltegoed, waardebonnen en cadeaubonnen, kerstpakketten, boeken, betaald en uit te keren emballage en statiegeld, benzine, aankopen bij restaurant, foodcourt of het netwerkplein en aankopen die niet met een Makro-pas verricht worden. Makro heeft tevens het recht zonder voorafgaande kennisgeving de aankoop van bulkgoederen uit te sluiten van Makro Pro indien de Klant op die bulkaankoop enige vorm van korting of voordeel heeft verkregen. Onder bulkaankoop wordt in dit geval verstaan een volumeaankoop van een uniek artikel welke zonder korting een minimale waarde van 3.500 EUR (ex btw) vertegenwoordigt.
Ik ben Makro Pro Gold of Platinum deelnemer. Hoe kan ik wijzigen van ‘punten sparen’ naar ‘directe korting’? En wanneer is die wijziging actief?
 • De beslissingsbevoegde van je bedrijf kan het kortingstype laten veranderen via ons contactformulier. Deze optie wordt dan de eerste dag van het volgend kwartaal actief. Hou rekening met een verwerkingstijd van 48 uur.

Hoe kan ik de hoofdpashouder wijzigen?
 • De beslissingsbevoegde van je bedrijf kan de naam van de hoofdpashouder veranderen via ons contactformulier.

Hebben mijn punten een vervaldatum?
 • Pro punten die je in Makro Pro hebt opgebouwd verlopen op de laatste dag van het jaar, volgend op het jaar waarin ze zijn opgebouwd. Bijvoorbeeld: in het kalender jaar 2016 verzamelde punten vervallen op 31 december 2017. Kwalificatie punten en Pro punten komen ook te vervallen op het moment dat je als deelnemer uitschrijft voor Makro Pro.

Voorwaarden

* Bekijk de voorwaarden van Makro Pro.