Nog geen Makro-pas?

Word Makro-pashouder

Nieuwe EU-wetgeving voor sigaretten en shag

Lp-header-tabak

Zorg dat je aan de nieuwe regels voldoet

Elk bedrijf dat tabak inkoopt moet per 20 mei 2019 een unieke EO_ID (Economische deelnemer identificatie) en een F_ID (Faciliteit) identificatie hebben. Dit betekent dat je deze registratiecodes dient aan te vragen voor jouw bedrijf en ook voor jouw locatie(s). Deze codes maken het voor de overheid mogelijk om te zien waar sigaretten en shag vandaan komen en waar ze naartoe gaan, met als doel illegale handel en smokkel te voorkomen.


Koop je tabaksproducten bij Makro?

Vraag op tijd je codes aan
Als onderdeel van de tabaksketen is je bedrijf verplicht om over een EO_ID en een F_ID (per locatie) te beschikken. Het aanvragen ervan is niet moeilijk. Maar wacht niet te lang en vraag je codes vandaag nog aan.

Dit is wat je moet doen

Codes aanvragen
Vraag de codes aan bij ATOS, de uitvoerende instantie die werkt in opdracht van de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Via deze link kun je de handleiding downloaden: registratiehandleiding_Atos.pdf
Via deze link kun je beide codes aanvragen: https://tpd.nl.atos.net.

Je krijgt een e-mail vanuit de uitvoerende instantie (Atos) met daarin jouw registratiecode (EO_ID). Daarna kun je via dezelfde website inloggen om een F_ID code aan te vragen voor jouw locatie(s).

Indien je vragen hebt over deze aanvraag neem dan contact op met de ATOS helpdesk: TPD-UID.support@atos.net

Invoeren bij Makro
Geef je codes door aan Makro via het onderstaande formulier. Na onze bevestiging van registratie kan je met je Makro-pas gewoon shag en sigaretten kopen. Ook als je tabak via FSD geleverd krijgt.
Tabakformulier

*
*
*
Let op: code start met LEWL.
*
Let op: code start met LEWL en kan niet hetzelfde zijn als de EO_ID.
*