Nog geen Makro-pas?

Word Makro-pashouder

Hygiëne

Waarom draagt het personeel van Makro bij het bereiden van producten geen handschoenen?

Voordat voedsel bereid wordt is het belangrijk om de handen te wassen zodat niemand ziek wordt van het eten. Daarom moet tussen de verschillende taken de handen gewassen worden, bij voorkeur minimaal 15 seconden met zeep. Je wilt natuurlijk geen bacteriën van bijvoorbeeld rauw vlees overbrengen naar salade.

Professionele koks en ook de Makro medewerkers hanteren een hygiënecode. Daarin staat in detail opgeschreven hoe je veilig omgaat met voedsel (bereiding). Ook het handenwassen staat hierin en met goed gewassen handen kun je prima etenswaren beetpakken zonder dat dit een risico vormt.

Handschoenen dragen is niet altijd beter: Vaak dragen mensen de handschoenen te lang, verrichten ze er verschillende handelingen mee. Dit geeft dan ook in de praktijk een schijnzekerheid want de handschoenen raken ook gewoon besmet met ziekteverwekkers. Als je dit goed wilt doen moet je telkens schone handschoenen pakken. De hygiënecode stelt handschoenen dus ook niet verplicht maar handenwassen natuurlijk wel.