668x267-detail-image-cheesecake

Appel cheesecake

Appel cheesecake

Benodigdheden

Springvorm: 18 cm doorsnede, bakpapier, bianco blender

Ingrediënten

Bodem

75 g  amandelmeel
75 g  glutenvrije havervlokken
5  dadels zonder pit
2 tl  kaneel
1 el  kokosolie
100 g  rucola

Spijs

4  dadels zonder pit ( 30 min laten weken)
80 g  amandelmeel
2 el  sap van sinaasappel en rasp

Vanille laag

800 g  griekse yoghurt ( vol)
8 blaadjes  gelantine
4 el  agavesiroop
scheutje citroensap
1 tl  vanille-aroma

Topping

3  elstarappel
1 el  kokos olie
1 tl  kaneel
scheutje citroensap
1 el  kokosbloesemsuiker of gewone suiker

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Bekleed de bodem van de springvorm met een stuk bakpapier

Spijs

  • Doe de dadels, amandelmeel, en de rasp, sap in de blender en maal fijn tot er een egale massa ontstaat. Doe in een kom, dek af en zet weg in de koelkast.

Bodem

  • Meng al je ingrediënten voor je bodem in een kom en kneed tot er bal ontstaat
  • Verspreid deze bal over je bodem van de springvorm met de achterkant van een natte lepel
  • Bak de af in de oven in 11 minuten en laat afkoelen
  • Verspreid over de afgekoelde je spijs en zet in de koelkast

Vanillelaag

  • Week de galantine water
  • Sla de yoghurt luchtig in de blender agave en vanille
  • Haal gelantine uit het wat en knijpt goed uit, los dit op in een klein beetje warme vloeistof en voeg toe aan yoghurt mengsel ( al draaiende)
  • Laat geheel goed mengen zodat er geen klontjes  onstaan
  • Verdeel dit mengsel over je taart bodem en laat 2,5 uur opstijven in de koelkast

Appelbovenkant

  • Was en  halveer de appels
  • Verwijder klokhuis en snijd in dunne plakjes
  • Besprenkel de plakjes met de overige ingredienten
  • Bak de plakjes kort in kokosolie
  • Haal uit pan en laat afkoelen
  • Verdeel de plakjes over de taart, begin aan de buitenkant en werk dakpansgewijs naar binnen toe, op de manier ontstaat er een roos.

Eet smakelijk!


266x234-thumbnail-image-carbonara

Carbonara light

Een heerlijk recept voor een klassieke spaghetti carbonara.

food hungry yummy
266x234-thumbnail-image

Clubsandwich met kalkoen, ei en avocado

Ik bestel regelmatig een clubsandwich als ik in een restaurant lunch. Waarom je er dan altijd chips bij krijgt, is me een raadsel. Die laat ik meestal liggen (van en/en naar of/of). Het is ook niet nodig, want een goede clubsandwich is lekker genoeg. En eerlijk is eerlijk, deze clubsandwich die wij thuis maken vind ik het allerlekkerst!

food foodie hungry yummy