Artikel-bio-wijn-Detail

De wijnspecialist: de smaak van puur natuur

De Natuur doet het werk

Biologische wijnen zijn puur natuur. Tijdens de productie gebruiken boeren geen kunstmest en pesticiden, maar laten ze de natuur haar werk doen. Eigenlijk kun je spreken van een heel ecosysteem. Oftewel, een wijngaard die zichzelf voedt en beschermt tegen allerlei ziektes. Met veel bloemdragende planten waar insecten op afkomen voor de bestuiving en bijvoorbeeld schapen, ganzen, kippen of eenden die onkruid verdelgen en schadelijke insecten verwijderen. Tevens werken boeren waar mogelijk liever met paarden dan tractoren. Dankzij de paarden blijft het zuurstofgehalte in de grond optimaal. Het residu, de schilletjes en pitjes die na het wijn maken overblijven, strooien bioboeren weer uit over hun wijngaard. Terug de natuur in, als compost, mest en voer voor allerlei goede insecten en beestjes die het hele ecosysteem vervolgens in stand houden.

Korst van most

Kaasmakers weten trouwens ook wel raad met most. Zo rijpen ze er diverse typen kazen in. De Italiaanse Testun al Barolo heeft een laagje most van barolodruiven en de Tomme de Savoie au Marc de Raisins uit Frankrijk een korst van druivenmoer. Erg lekker, kan ik zeggen! En direct goed gezelschap bij een mooie biologische wijn. Kom daarvoor gerust bij me langs. Bij Makro hebben we een aantal mooie biologische wijnen van zeer goede kwaliteit in het assortiment, waar ik je graag kennis mee laat maken.

Victor Bal, Makro Delft


Artikel-Mieke-Kosters-Thumbnail-2

Als je te vaak mailt, ben je te commercieel…. (of slim?)

“Nee. Ik kan echt niet drie keer op één dag mailen! Dan ben ik veel te pusherig, te commercieel.” Ik hoor het mezelf nog zeggen. En ik ben niet de enige die zo denkt. Veel van de zzp-ers en ondernemers uit mijn omgeving, denken er net zo over.

food netwerken
266x234-thumbnail-image-kokos

Mini-kokosmakronen

Deze eenvoudige kokosmakronen maken mijn oudste kinderen vaak zelf. Heerlijk!

food yummy vegetarian
Artikel-Thumbnail-Karen-Bos_Health

Healthy Living Market

In mijn vorige blog heb ik jullie verteld hoe ik netwerkcoördinator werd. Nu gaan we een uitstapje maken naar wat een netwerkcoördinator doet. Deze keer heeft het te maken met het thema Health. We werken met meerdere thema’s die vanuit de Makro worden vastgesteld en daar kunnen we als netwerkcoördinator op anticiperen. Hebben wij echter superinteressante andere ondernemers die niet in een specifiek thema vallen dan zorgen we voor een ander juist moment. Voor het thema Health kwam de aanvraag binnen of we na wilden denken over de invulling van een ‘Healthy Living Market’.

food netwerken foodie