668x267-detail-image-bloody-mary

Gazpacho ‘bloody mary’

Gazpacho ‘bloody mary’

Benodigdheden

  • Bianco blender
  • Rasp
  • 4 mooie glazen

Ingrediënten

275 g  viergranenspaghetti
250 g  magere spekreepjes
1  ui
75 g  vers geraspte Parmezaanse kaas
1  avocado
100 g  rucola
2 el  magere yoghurt

Bereidingswijze

  • Kook de spaghetti volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  • Bak de spekreepjes circa 5 minuten op hoog vuur in een droge koekenpan.
  • Pel en snipper de ui.
  • Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Voeg de ui en knoflook toe aan de spekjes en bak ze circa 3 minuten mee.
  • Giet de pasta af en roer door de spekjes. Zet het vuur laag en breng de pasta op smaak met versgemalen peper.
  • Halveer de avocado, verwijder de pit en lepel de avocado leeg in de blender.
  • Voeg de yogurt toe en pureer fijn, voeg al draaiende de parmezaanse kaas toe. Voeg eventueel een scheutje water toe als het mengsel te vast is.
  • Doe dit avocadomengsel door je pasta en roer goed door. Zodat de saus gaat ‘hangen’aan de pasta.
  • Verdeel over 4 borden en garneer af met wat rucola en rasp hier nog wat verse parmezaan over.

266x234-thumbnail-image-carbonara

Carbonara light

Een heerlijk recept voor een klassieke spaghetti carbonara.

food hungry yummy
266x234-thumbnail-image

Clubsandwich met kalkoen, ei en avocado

Ik bestel regelmatig een clubsandwich als ik in een restaurant lunch. Waarom je er dan altijd chips bij krijgt, is me een raadsel. Die laat ik meestal liggen (van en/en naar of/of). Het is ook niet nodig, want een goede clubsandwich is lekker genoeg. En eerlijk is eerlijk, deze clubsandwich die wij thuis maken vind ik het allerlekkerst!

food foodie hungry yummy