668x267-detail-image-zalm

Gerookte zalm op 3 wijzen

Recept gerookte zalm voor 4 personen

Ingrediënten

200 gr Metro Chef gerookte schotse zalm
200 gr Metro Chef gerookte zalmsnippers
250 gr Metro Chef warm gerookte zalmmootjes
300 gr Metro Chef peperoni Grigliati
250 Metro Chef diepvries avocadoblokjes
3 Metro Chef citroenen
200 gr Metro Chef tortillachips
1 pot Metro Chef verse basilicum
250 gr crème fraiche
100 gr roomboter
1 el maïzena
scheutje Metro Chef olijfolie

Bereidingswijze

Haal paprika uit de pot en lek uit. Snijd de paprika in fijne blokjes en meng deze met de gerookte zalmsnippers. Breng op smaak peper, fijn gesneden basilicumblaadjes, sap van een citroen en 1 el crème fraiche.

Draai de tortilla met je boter en maïzena fijn in de keukenmachine. Bedek de bovenkant van de zalmmootjes met je tortillamengsel.

Blancheer de avocado kort en draai fijn in de keukenmachine en voeg al draaiend sap van 1 citroen en 1 el crème fraiche toe. Laat net zo lang draaien tot er een gladde massa ontstaat.

Zet de oven op grilstand. Bak ongeveer 100 gr avocadoblokjes in een scheutje olijfolie, haal uit pan en leg op een stukje keukenpapier.

Gril de zalm in de oven zodat de bovenkant mooi krokant bakt. Snijd de zalm voorzichtig in tween en leg langs de zijkant van het bord.

Maak 2 quenellen (eetlepels) tussen de gesneden zalm. Maak roosjes van 2 plakjes zalm en leg deze er speels tussen, zodat alles in een baan aan 1 kant van het bord ligt. Leg de gebakken avocado hier weer langs. Maak af met wat dotjes avocado-crème ertussen.

Serveer met een schijfje citroen erbij.


Eet smakelijk!
266x234-thumbnail-image-bloody-mary

Gazpacho ‘bloody mary’

Bloody Mary: binnen enkele minuten zelf gemaakt.

cocktails food
266x234-thumbnail-image-carbonara

Carbonara light

Een heerlijk recept voor een klassieke spaghetti carbonara.

food hungry yummy
266x234-thumbnail-image

Clubsandwich met kalkoen, ei en avocado

Ik bestel regelmatig een clubsandwich als ik in een restaurant lunch. Waarom je er dan altijd chips bij krijgt, is me een raadsel. Die laat ik meestal liggen (van en/en naar of/of). Het is ook niet nodig, want een goede clubsandwich is lekker genoeg. En eerlijk is eerlijk, deze clubsandwich die wij thuis maken vind ik het allerlekkerst!

food foodie hungry yummy