Artikel-Detail-Karen-Bos-Netwerkplein

Het leven van een Makro netwerk coördinator

Het leven van een Makro netwerk coördinator door Karen Bos, NWC Makro Nieuwegein en Vianen

In de regio Utrecht bestaan vele netwerkclubs, open coffees en business initiatieven. Allen met hun eigen signatuur en doelgroepen, bere-interessant. Want zo is er voor ieder wat wils. 

Hoe dan ook. Kasper te Braak, vestigingsmanager van de Makro Nieuwegein, stelde mij de functie voor….en ik dacht: “Ja Dubois, c’est pour moi!”. Je voelt ‘m al aankomen, ik ben het avontuur in gestapt!

Artikel-Image--netwerkplein-2

Hoe word je nu toch netwerk coördinator?*

Mijn achtergrond
Dubois Organizing is de onderneming waar ik eigenaar van ben en trainingen verzorg. Dit doen we grotendeels voor MKB bedrijven om meer overzicht te krijgen in werkprocessen, communicatielijnen en kwaliteiten van personen in de onderneming. Het doel hiervan is het creëren van overzicht. Wat weer een gunstige invloed heeft op onnodige faalkosten, ongezonde stress, het verlagen, of liever nog voorkomen, van ziekteverzuim en dergelijke zaken. Heb je hier meer grip op dan kun je jouw hoofd namelijk gebruiken voor creatieve denkprocessen en is er optimalisatie van samenwerking en communicatie. Wel zo fijn als je met mensen te maken hebt (of dat nu klanten, werknemers of collega’s zijn)! Sommige noemen het businesscoach, anderen organisatieadviseur, groeiondernemer of wat dan ook. Ik ben ooit gestart met de term ‘organizer’, omdat ik meehelp de processen te organiseren. Uiteindelijk is de terminologie niet zo interessant. Belangrijk is dat we het gezamenlijk doel behalen, met alle voor de hand liggende kennis die ik intussen heb opgebouwd en wil overdragen.

Er zijn dus vele benamingen voor deze functie te verzinnen. In de praktijk komt het inhoudelijk neer op organisatieadvies met persoonlijke trainingen en leren door te doen. Dit zijn meest beklijvende manieren van kennisoverdracht. Dat is tenminste mijn ervaring als ex-docent/directeur PO.

De kracht van het verbinden
Dit verteld hebbende, vind ik de Makro als klant dus een zeer interessant.
Want, als netwerk coördinator heb ik vele gesprekken met andere ondernemers. Ik kan de juiste mensen aan elkaar verbinden en geloof sterk in het idee dat als de ondernemer jouw klant is als Makro, je de relatie versterkt met de klant. Het Netwerkplein trekt eveneens nieuwe ondernemers en dit is weer positief voor de Makro zelf. Het zorgt voor omzet en goede reuring. En voor de ondernemer die activiteiten uitvoert op het Netwerkplein, functioneert het als een platform en kan hij zijn onderneming in the picture zetten.

Met andere woorden; als je elkaar helpt, is dat goed voor je business. Of je nu een multinational bent of een kleine onderneming. Zo kunnen zij dus zelfs samensmelten…

 

Hartelijke groet,
Karen Bos

PS: Ik hoor je denken, Dubois? Je heet toch Bos? Hoe ik aan de naam Dubois kom is een heel ander verhaal en is leuker om face to face te vertellen. Benieuwd hiernaar of wil je eens langs komen in Nieuwegein of Vianen om eens te sparren wat we voor elkaar kunnen betekenen? Bel me gerust: 0650612847

 

* Deze functie, die in den lande wordt uitgevoerd door zelfstandig ondernemers en dus met de pootjes in klei staan, weten wat een ondernemer nodig heeft en hier de activiteiten voor en door ondernemers kan organiseren. Check, dat paste dus ook!