Artikel-Thumbnail-Karen-Bos-Netwerkplein

Het leven van een Makro netwerk coördinator

Een introductie…. De vestigingsmanager van de Makro Nieuwegein zocht een persoon die mensen kan verbinden, graag in de Makro komt, een netwerk heeft, hiermee weet om te gaan én die een stuk structuur kan aanbrengen in de activiteiten rondom het Netwerkplein. Ik kende de vestigingsmanager al enige jaren en de Makro was op dat moment partner van OCMN, een netwerkclub waar ik destijds medeorganisator van was. En zo is dat balletje gaan rollen….Wij hebben elkaar overigens ontmoet tijdens het netwerken (dat zegt dus al genoeg dat netwerken gewoon werkt en een Netwerkplein dus best strategisch handig is, businesswise heet dat toch?).

netwerken
266x234-thumbnail-image

Clubsandwich met kalkoen, ei en avocado

Ik bestel regelmatig een clubsandwich als ik in een restaurant lunch. Waarom je er dan altijd chips bij krijgt, is me een raadsel. Die laat ik meestal liggen (van en/en naar of/of). Het is ook niet nodig, want een goede clubsandwich is lekker genoeg. En eerlijk is eerlijk, deze clubsandwich die wij thuis maken vind ik het allerlekkerst!

food foodie hungry yummy
spaghetti-small

Ekoland, ruim drie decennia ervaring in biologisch

We kiezen voor biologisch, omdat we daarin geloven. Daar hoort een bepaalde garantie bij. Denk aan transparantie in herkomst, eerlijke verhalen en natuurlijk kennis van de biologische wereld.

food
Artikel-Vegetarische-slager-Thumbnail

De Vegetarische Slager: Jaap Korteweg

Jaap Korteweg is 9e generatie boer en founding father van De Vegetarische Slager. Hoe besluit iemand die is opgegroeid op een boerderij tussen de koeien op het Nederlandse platteland om Vegetarische Slager te worden?

cleaneating vegetarian food
Artikel-Mieke-Kosters-Thumbnail-2

Gastblogster Mieke Kosters: nieuw jaar, nieuwe start als ondernemer

Een jaar geleden zag ik ietwat nerveus en vol verwachting uit naar 2017. Ik had net besloten opnieuw te beginnen met mijn bedrijf, een nieuwe start te maken. Al vanaf 2011 ben ik ondernemer. Ik schrijf afslankboeken en verkoop (online) trainingen. Het liep prima. In de afgelopen jaren verkocht ik bijna 300.000 boeken, ik verscheen regelmatig in de media, schrijf een wekelijkse column voor VROUW van Telegraaf en gaf onlinetrainingen. Alleen… ik wilde meer.

food yummy
Blue-monday-thumbnail

Blue monday (deprimaandag)

Als het om ondernemen gaat, lees je vaak alleen succesverhalen of je leest tips om de juiste mensen aan te nemen, investeerders te vinden of je marketing in te richten. Hoe je om moet gaan met twijfels of angsten, lees je niet zo vaak. Op zich is dat logisch. Ook ik vertel liever over mijn glorieuze lanceringen, dan over mijn doomscenario’s.

Artikel-Burger-Thumbnail

De Gezonde burger

Bij Makro kun je vanaf 10 januari genieten van onze nieuwe ‘gezonde burger’: een tomaten- of zeewierburger, geserveerd op een knapperige wortelbrood bol met heerlijke en verse garnering, afgemaakt met een pompoen- of wortelmayonaise. Onze foodcourt chef maakt deze gezonde burger graag voor je klaar! Kom naar een van onze 13 foodcourts en geniet mee...

food vegetarian hungry
Artikel-Thumbnail-skinny-creme-brulee

Skinny crème brûlée

Afvallen = dikke patronen doorbreken. Een slanke levensstijl aanhouden draait om het ontwikkelen van nieuwe gewoontes. Vraag jezelf altijd af: is mijn keuze een incident, toeval of patroon? Alleen ‘dikke’ patronen hoef je te veranderen om slank te worden en te blijven.

food yummy vegetarian
Artikel-FairTrade-Thumbnail

De barista: écht eerlijke Fair Trade

De vraag naar fair trade is ontzettend groot. Kijk alleen al naar de schappen in supermarkten met alle gecertificeerde thee-, cacaoben suikerverpakkingen. Wat ik je wil meegeven: staar je niet blind op fairtradekeurmerken. Ze hebben voordelen, maar zijn niet per se zaligmakend. Bezit een koffieboer geen keurmerk, dan zegt dit eigenlijk niks over hoe ‘fair’ zijn bedrijf is. Bovendien laten verschillende onderzoeken zien dat het geld dat wij extra betalen voor fairtradeproducten lang niet altijd bij de boeren terechtkomt.

food
Artikel-bio-wijn-Thumbnail

De wijnspecialist: de smaak van puur natuur

Duurzame wijnbouw heeft een enorme sprong gemaakt in de wijnwereld. Vooral uit respect voor natuur en milieu, maar ook omdat er vraag naar is. Zo zie je steeds vaker dat boeren hun stroom opwekken met zonne- en/of windenergie. Daarnaast maken meer boeren hun wijnen op biologische wijze. Biologische wijnen kennen een kostbaar productieproces en zijn daardoor hoger in prijsklasse.