Makro-blog-header-4
Artikel-Thumbnail-skinny-creme-brulee

Skinny crème brûlée

Afvallen = dikke patronen doorbreken. Een slanke levensstijl aanhouden draait om het ontwikkelen van nieuwe gewoontes. Vraag jezelf altijd af: is mijn keuze een incident, toeval of patroon? Alleen ‘dikke’ patronen hoef je te veranderen om slank te worden en te blijven.

food yummy vegetarian
Blue-monday-thumbnail

Blue monday (deprimaandag)

Als het om ondernemen gaat, lees je vaak alleen succesverhalen of je leest tips om de juiste mensen aan te nemen, investeerders te vinden of je marketing in te richten. Hoe je om moet gaan met twijfels of angsten, lees je niet zo vaak. Op zich is dat logisch. Ook ik vertel liever over mijn glorieuze lanceringen, dan over mijn doomscenario’s.

yummy food foodie
Artikel-Thumbnail-Karen-Bos_Health

Healthy Living Market

In mijn vorige blog heb ik jullie verteld hoe ik netwerkcoördinator werd. Nu gaan we een uitstapje maken naar wat een netwerkcoördinator doet. Deze keer heeft het te maken met het thema Health. We werken met meerdere thema’s die vanuit de Makro worden vastgesteld en daar kunnen we als netwerkcoördinator op anticiperen. Hebben wij echter superinteressante andere ondernemers die niet in een specifiek thema vallen dan zorgen we voor een ander juist moment. Voor het thema Health kwam de aanvraag binnen of we na wilden denken over de invulling van een ‘Healthy Living Market’.

food netwerken foodie
Artikel-Thumbnail-Karen-Bos-Netwerkplein

Het leven van een Makro netwerkcoördinator

Een introductie…. De vestigingsmanager van de Makro Nieuwegein zocht een persoon die mensen kan verbinden, graag in de Makro komt, een netwerk heeft, hiermee weet om te gaan én die een stuk structuur kan aanbrengen in de activiteiten rondom het Netwerkplein. Ik kende de vestigingsmanager al enige jaren en de Makro was op dat moment partner van OCMN, een netwerkclub waar ik destijds medeorganisator van was. En zo is dat balletje gaan rollen….Wij hebben elkaar overigens ontmoet tijdens het netwerken (dat zegt dus al genoeg dat netwerken gewoon werkt en een Netwerkplein dus best strategisch handig is, businesswise heet dat toch?).

netwerken
Artikel-Burger-Thumbnail

De Gezonde burger

Bij Makro kun je vanaf 10 januari genieten van onze nieuwe ‘gezonde burger’: een tomaten- of zeewierburger, geserveerd op een knapperige wortelbrood bol met heerlijke en verse garnering, afgemaakt met een pompoen- of wortelmayonaise. Onze foodcourt chef maakt deze gezonde burger graag voor je klaar! Kom naar een van onze 13 foodcourts en geniet mee...

food vegetarian hungry
266x234-thumbnail-image

Clubsandwich met kalkoen, ei en avocado

Ik bestel regelmatig een clubsandwich als ik in een restaurant lunch. Waarom je er dan altijd chips bij krijgt, is me een raadsel. Die laat ik meestal liggen (van en/en naar of/of). Het is ook niet nodig, want een goede clubsandwich is lekker genoeg. En eerlijk is eerlijk, deze clubsandwich die wij thuis maken vind ik het allerlekkerst!

food foodie hungry yummy
Artikel-Mieke-Kosters-Thumbnail-2

Gastblogster Mieke Kosters: nieuw jaar, nieuwe start als ondernemer

Een jaar geleden zag ik ietwat nerveus en vol verwachting uit naar 2017. Ik had net besloten opnieuw te beginnen met mijn bedrijf, een nieuwe start te maken. Al vanaf 2011 ben ik ondernemer. Ik schrijf afslankboeken en verkoop (online) trainingen. Het liep prima. In de afgelopen jaren verkocht ik bijna 300.000 boeken, ik verscheen regelmatig in de media, schrijf een wekelijkse column voor VROUW van Telegraaf en gaf onlinetrainingen. Alleen… ik wilde meer.

food yummy
Artikel-FairTrade-Thumbnail

De barista: écht eerlijke Fair Trade

De vraag naar fair trade is ontzettend groot. Kijk alleen al naar de schappen in supermarkten met alle gecertificeerde thee-, cacaoben suikerverpakkingen. Wat ik je wil meegeven: staar je niet blind op fairtradekeurmerken. Ze hebben voordelen, maar zijn niet per se zaligmakend. Bezit een koffieboer geen keurmerk, dan zegt dit eigenlijk niks over hoe ‘fair’ zijn bedrijf is. Bovendien laten verschillende onderzoeken zien dat het geld dat wij extra betalen voor fairtradeproducten lang niet altijd bij de boeren terechtkomt.

food
Artikel-Seizoensgroenten-Thumbnail

De voordelen van seizoensgroenten

Leven op het ritme van de seizoenen geeft voeding een extra dimensie. Je kijkt uit naar de eerste aardbeien in mei en het lange wachten beloont je met de beste smaak. Kolen in de winter nopen tot creativiteit, maar geven ook een extra portie vitaminen. Seizoensgroenten hoeven geen warm gestookte serres, maar genieten van natuurlijke warmte en zonlicht. Bijna alle groentesoorten zijn gebonden aan een bepaalde groeiperiode in het jaar.

food paleo vegetarian
Artikel-Vegetarische-slager-Thumbnail

De Vegetarische Slager: Jaap Korteweg

Jaap Korteweg is 9e generatie boer en founding father van De Vegetarische Slager. Hoe besluit iemand die is opgegroeid op een boerderij tussen de koeien op het Nederlandse platteland om Vegetarische Slager te worden?

cleaneating vegetarian food