Menu

    Voorbereidingsapparaten Professioneel

    Toon alles
    Loading...
    Loading...

    Met Makro naar succes

    Onze webshop is ontworpen voor professionals en is zorgvuldig afgestemd op jouw individuele behoeften

    Usp image
    Een groot horeca assortiment
    Usp image
    Bespaar met bulkvoordeel
    Usp image
    Levering op je gewenste adres
    newsletter10%

    Ontvang de nieuwste deals en meer. Schrijf je in en krijg 10% korting!*

    Professionele voorbereidingsapparaten


    Bakken, hakken en kneden - koken vereist soms veel werk en zelf spierkracht. Gelukkig kunnen professionele voorbereidingsapparaten zowel professionele als hobbykoks helpen om de gewenste gerechten met iets minder moeite te bereiden. In de Makro webshop vind je tal van verschillende producten die het culinaire getover iets minder inspannend maken.


    1. Welke voorbereidingsapparaten zijn er?


    Of je nu noten wilt hakken, een luchtig deeg wilt kneden of zelfs je eigen zelfgemaakte pasta wilt maken, het juiste apparaat kan je veel zenuwen, tijd en ook energie besparen in de keuken.


    Van minihakmolens tot professionele keukenmachines, er is nu zo'n beetje alles wat je je maar kunt voorstellen op de markt van voorbereidingsapparatuur. We hebben de populairste apparaten hier voor je samengevat.


    1.1 Kneedmachine

    Of het nu cake, pannenkoeken of brood is - een luchtig deeg is de basis voor heerlijke gebakken gerechten. Iedereen die ooit heeft geprobeerd om een stevig deeg soepel te kneden, weet hoe snel het werk de armspieren kan belasten. Kneedmachines komen dan goed van pas.


    Met een kneedmachine kun je gewoon de ingrediënten in de volgorde van het recept in de machine plaatsen en ze vervolgens met één druk op de knop laten kneden. Hoogwaardige modellen hebben zelfs instellingen waarmee je de snelheid van het kneden en de temperatuur kunt instellen.


    1.2 Handmixers

    Handmixers met verschillende opzetstukken helpen je niet alleen om deeg te kneden, maar ook om room op te kloppen of boter in te vouwen. Het is vooral belangrijk dat je een handmixer van goede kwaliteit koopt. Je zult immers regelmatig verschillende hulpstukken heen en weer wisselen, dus je moet ervoor zorgen dat het hulpstuk altijd goed vastzit en niet wegglijdt bij het mengen van stevigere stukken deeg.


    1.3 Pastamachine

    Spaghetti, gekleurde pasta en zelfs pittige tagliatelle? Met een pastamachine kun je je creativiteit de vrije loop laten met pasta.


    De pastamachine werkt op basis van een rol. Je klemt gewoon een uiteinde van het deeg vast en trekt het dan door de roller. Dit zorgt ervoor dat het deeg gelijkmatig uitrolt en even dik is. Een pastamachine is zeker interessant voor iedereen met een eigen restaurant, omdat je unieke creatieve gerechten tevoorschijn kunt toveren met voedselkleurstoffen en kruiden.


    1.4 Hakmolen

    Met de hand noten, uien en dergelijke fijnhakken? Dat hoeft niet meer! Een hakmolen neemt je het vervelende werk uit handen, zodat je meer tijd overhoudt voor creatieve stappen in de keuken.


    Je hebt de keuze tussen elektrische en handbediende apparaten. Handbediende hakmessen werken meestal via een trekkoord dat aan de messen vastzit. Als je eraan trekt, bewegen de messen en versnipperen zo de inhoud.


    Elektrisch aangedreven hakmessen beloven nog fijner gemalen resultaten zonder spierkracht. Bovendien kun je bij professionele apparaten zelfs instellen hoe fijn je het eindresultaat wilt hebben.


    1.5 Schillers

    Aardappels schillen is vervelend en tijdrovend. Gelukkig zijn ook hiervoor handige apparaten die je kunnen helpen.


    Aardappelschillers zijn uitgerust met een buis waarin de aardappel wordt geplaatst. Het apparaat draait de aardappel vervolgens naar binnen op scherpe messen zodat de schil eraf wordt geschaafd. De apparaten zijn dan meestal ook geschikt voor ander voedsel, zoals appels.


    2. Materialen voor apparatuur in de keuken


    Keukengerei is meestal gemaakt van plastic en heeft kleinere of grotere stalen en metalen details. Het belangrijkste hier is de hoogwaardige afwerking van de materialen. Ze moeten immers zo goed mogelijk bestand zijn tegen vocht, waterspatten en ook hitte. Vooral bij het kneden van deeg of het opkloppen van room en eiwit kan de hitte behoorlijk hoog oplopen.


    Voorbereidingsapparatuur dat helemaal van roestvrij staal is gemaakt, wordt meestal alleen in de horeca gebruikt. Ze wegen veel meer dan plastic en zijn meestal duurder.


    3. Voorbereidingsapparatuur ontwerp


    In de eerste plaats moet voorbereidingsapparatuur natuurlijk functioneel zijn. Het ontwerp speelt echter ook een steeds belangrijkere rol. De meeste apparaten zijn verkrijgbaar in zwart, wit en grijs, terwijl felgekleurde alternatieven in roze, blauw en andere opvallende kleuren steeds populairder worden. Ontdek ons assortiment voorbereidingsapparatuur en vind een ontwerp dan perfect in je keuken past.


    4. Voorbereidingsapparatuur kopen


    Bij het kopen van voorbereidingsapparatuur geldt, zoals zo vaak, "kwaliteit voor kwantiteit". Vooral apparatuur met geïntegreerde mesranden moet onberispelijk zijn wat betreft veiligheid en gebruik.


    Zorg er ook altijd voor dat je de gebruiksaanwijzing doorleest zodat je weet voor welke voedingsmiddelen en gerechten het betreffende apparaat niet gebruikt mag worden om schade te voorkomen. Vooral noten zijn vaak uitgesloten in de gebruiksaanwijzing.


    5. Onderhoud van de apparatuur


    Hygiëne heeft de hoogste prioriteit in de keuken - dit geldt ook voor voorbereidingsapparatuur. Zo moet je bijvoorbeeld de deegrollers en de deegmixers na elk gebruik goed schoonmaken om schimmel en mogelijk vastplakken van de afzonderlijke onderdelen te voorkomen.


    Kijk in de bijgevoegde gebruiksaanwijzing of het apparaat in de vaatwasser mag of dat sommige elementen met de hand gereinigd moeten worden.


    FAQ

    Wat zijn voorbereidingsapparaten?

    Welke gerechten kunnen bereid worden met voorbereidingstoestellen?

    Kan voorbereidingsapparatuur in de vaatwasser?