Menu

    Zeepdispensers

    Loading...

    Met Makro naar succes

    Onze webshop is ontworpen voor professionals en is zorgvuldig afgestemd op jouw individuele behoeften

    Usp image
    Een groot horeca assortiment
    Usp image
    Bespaar met bulkvoordeel
    Usp image
    Levering op je gewenste adres
    newsletter10%

    Ontvang de nieuwste deals en meer. Schrijf je in en krijg 10% korting!*

    Zeepdispensers voor meer hygiëne


    Hygiëne speelt zowel in het huishouden als in de horeca een grote rol. Zeepdispensers zijn daarom een belangrijk hulpmiddel als het gaat om hygiëne. Onze gids vertelt je welke voor jou geschikt is en waar je op moet letten bij het kopen van een zeepdispenser.


    1. Zeepdispensers: de basis


    Hoewel zeepdispensers sterk kunnen verschillen in werking en ontwerp, dienen ze allemaal hetzelfde doel: ze zijn ontworpen om zeep in op te bergen en vervolgens eenvoudig te gebruiken. Zo vind je een zeepdispenser terug in de keuken en badkamer.


    Voordat je een zeepdispenser koopt, kun je met een aantal punten rekening houden. Waar komt jouw zeepdispenser bijvoorbeeld te staan? Hierbij kun je bijvoorbeeld overwegen of je een zeepdispenser aan de muur of naast de wasbak wilt hebben. Ook design voorkeur speelt hier een rol, de dispenser moet immers bij de rest van de kamer passen qua stijl.


    Je kan je ook afvragen welke functionaliteiten je nodig hebt: is een klassieke pompdispenser voldoende? Wil je schuimzeep gebruiken? Is een sensordispenser om praktische en hygiënische redenen belangrijk voor je? Is het klassieke zeepbakje voldoende?


    Tip: als je trouwens een liefhebber bent van setjes, dan zul je in zeepdispensers zeker vinden wat je zoekt. Zeep en zeepdispensers worden vaak samen verkocht.


    2. Zeepdispensers: de verschillende modellen


    Alle zeepdispensers kunnen in principe worden onderverdeeld in vier categorieën. We leggen de belangrijkste verschillen en functies uit.


    2.1 Zeeppompjes

    Zeeppompjes zijn het meest klassieke zeepdispensers model en worden gebruikt voor vloeibare zeep. Met behulp van een pompmechanisme kan de zeep vanuit het reservoir omhoog in de hand worden gepompt. Om te vullen draai je gewoon het deksel/pompje eraf.


    Voordeel: een zeeppompje neemt niet veel ruimte in beslag, is handig en kan overal neergezet worden. Sommige modellen kunnen zelfs aan de muur worden gemonteerd.


    2.2 Schuimzeepdispensers

    Een zeepdispenser voor schuimzeep biedt een beetje luxe bij het wassen van je handen: hier was je je handen niet met gewone vloeibare zeep, maar met schuimzeep. De textuur is bijzonder licht en zacht op de huid. Dit wordt mogelijk gemaakt door lucht en water aan de vloeibare zeep toe te voegen.


    Voordeel: handen wassen met een schuimzeepdispenser is niet alleen heel leuk, maar je kunt er ook veel geld mee besparen. Door lucht en water te mengen, kun je veel langer doen met één verpakking zeep.


    2.3 Zeepdispenser met sensor

    Sensordispensers zijn de meest technische modellen onder alle zeepdispensers en zorgen ook voor een bijzonder hoog niveau van hygiëne. Een zeepdispenser met sensor wordt daarom ook wel een automatische zeepdispenser genoemd. Zoals de naam al zegt, maken ze gebruik van een sensor: ze herkennen je hand en geven vervolgens zeep af.


    Voordeel: elke keer wordt precies de juiste hoeveelheid zeep voor een keer handen wassen uit de zeepdispenser met sensor dispenseert en dat optimaliseert het zeepverbruik. Het is ook de moeite waard om te vermelden dat de dispensers meestal zo ontworpen zijn dat het onmogelijk is dat er zeep naar beneden loopt na het dispenseren. Dit voorkomt lelijke druppels en vlekken onder de dispenser.


    De sensordispensers worden meestal aan de muur bevestigd. Er zijn echter ook modellen die op de traditionele manier worden geplaatst.


    2.4 Zeepbakjes

    Zeepbakjes zorgen ervoor dat de zeep niet zomaar rondslingert, bijvoorbeeld in de badkamer, en lelijke zeepranden en vlekken achterlaat. Zoals de naam al zegt, is een zeepbakje een schaaltje waar de zeep op ligt. Groeven, gaten en een lichte kromming van het schaaltje zorgen ervoor dat het overtollige water er gemakkelijk af kan lopen. Hierdoor kan de zeep goed drogen.


    3. Zeepdispensers kopen: de criteria


    Als je een zeepdispenser wilt kopen, kun je van tevoren over een paar dingen nadenken. Welke deze zijn, naast het boven besproken model, leggen we hier aan je uit.


    3.1 Materiaal

    Er is veel variatie in de materiaalkeuze. De materialen verschillen niet alleen visueel, maar ook qua veerkracht. Hier de meest voorkomende materialen op een rijtje:

    • Porselein: porselein heeft vaak een edele uitstraling, maar is wel breekbaarder dan andere materialen.
    • Keramiek: keramiek bestaat voornamelijk uit klei - de structuur lijkt daarom vrij grof. Het materiaal is ook vrij zwaar. Omdat het materiaal ook niet op hoge temperaturen wordt gebakken, is het vrij gevoelig voor beschadigingen.
    • Natuursteen: het ziet er niet alleen mooi uit, het is ook robuust omdat de dispensers gemaakt zijn van één aaneengesloten stuk steen. Bovendien maakt hun natuurlijke marmering ze uniek en stijlvol.
    • Bamboe: bamboe is het perfecte materiaal voor wie van natuurlijke materialen houdt. Bamboe heeft het voordeel dat het vrij robuust is, zelfs bij zwaarder gebruik. Vocht is ook geen probleem, want het materiaal heeft een laag zwelgedrag.
    • Polyresin: dit materiaal is niet alleen overtuigend omdat het goedkoop is. Het is ook onbreekbaar en duurzaam. Het uiterlijk is ook een pluspunt, omdat het dat van natuursteen benadert.
    • Rvs-zeepdispenser: roestvrij staal is duurzaam, robuust en hygiënisch en ziet er ook elegant en chic uit.
    • Kunststof en siliconen: kunststof is een licht materiaal en vrij robuust. Er zijn ook verschillende kleuren.
    • Beton: beton is een van de modernste materialen. Het overtuigt door zijn eenvoud en moderniteit. Beton is vrij robuust.
    • Zeepdispenser van glas: glas is uiterst elegant. Het is er ook in verschillende kleuren. Het enige nadeel: glas is delicaat en breekbaar.


    3.2 Vorm

    De verscheidenheid aan vormen in zeepdispensers is groter dan sommige mensen denken: natuurlijk zijn zeepdispensers standaard rond of vierkant, maar ook in creatieve vormen. Voor kinderen bijvoorbeeld in de vorm van een kleurrijk karakter uit een tekenfilm en voor volwassenen bijvoorbeeld in de vorm van een natuursteen. Er is ook veel vraag naar producten met een vintage look. De fantasie kent hier bijna geen grenzen.


    3.3 Kleur

    Als het op kleuren aankomt, moet je eerder nadenken over welke kleuren je niet wilt. Want er zijn geen grenzen aan je kleurkeuze. Met of zonder patroon, zwart, wit, paars of rood. Je vindt in ieder geval wat je zoekt. Als niets je aanspreekt, kies je gewoon voor glas, beton, natuursteen of roestvrij staal.


    De meest voorkomende kleur in de horeca? Een zeepdispenser in zwart, wit of metaal.

    3.4 Zeepdispenser: muur, vloer of tafel?

    In principe kunnen de meeste zeepdispensers op elke gewenste plek worden neergezet. Wat echter bijzonder is, is dat sommige modellen ook aan de muur kunnen worden bevestigd - het maakt niet uit of het een pompzeepdispenser of een schuimzeepdispenser is. Deze hangende zeepdispenser zie je daarom vaak terug in de horeca.


    Let alleen op bij elektrische zeepdispensers of zeepdispensers op baterijen, deze horen niet thuis is extra vochtige ruimtes, bijvoorbeeld de douche. Al loont het ook hier de moeite om even naar de instructies van de fabrikant te kijken: vaak zijn de houders waterdicht, zodat de elektrische functie geen gevaar oplevert.


    4. Verschillende soorten zeep


    Heb je je ooit afgevraagd wat nu precies het verschil is tussen vaste en vloeibare zeep? Antwoord: dat is er nauwelijks. Want er is nauwelijks verschil in de reinigingskracht van de twee soorten. Alleen de huidverdraagzaamheid moet nader bekeken worden.


    Vloeibare zepen zijn wat milder voor de huid door hun PH-waarde, omdat de PH-waarde meer overeenkomt met die van de huid. Maar vaste zeep doet daar niet voor onder: zelfs het water droogt de huid van de handen uit, dus bij beide varianten moet je gewoon af en toe handcrème gebruiken.


    Overigens hebben degenen die denken dat vaste zeep onhygiënisch is gelijk: vooral als de zeep niet goed wordt bewaard en niet kan drogen, kunnen verschillende micro-organismen vermenigvuldigen. Deze onderzoeken suggereren echter ook dat er na het wassen niet meer ziektekiemen op de hand zitten dan bij vloeibare zeep.


    FAQ

    Welke soorten zeepdispensers zijn er?

    Welke materialen worden gebruikt voor zeepdispensers?

    Waar moet je op letten bij het kopen van zeepdispensers?